Update articol:

CEO-ul JP Morgan Jamie Dimon spune că este o „greșeală uriașă” să crezi că economia va prospera cu atât de multe riscuri prezente

Copyright by World Economic Forum Copyright by World Economic Forum

CEO-ul JPMorgan Chase Jamie Dimon a declarat luni că, în timp ce economia SUA merge bine, ar fi o „greșeală uriașă” să credem că va dura ani de zile, potrivit CNBC.

Bilanțurile sănătoase ale consumatorilor și salariile în creștere susțin economia deocamdată, dar există riscuri în viitor, a spus Dimon, care a vorbit la o conferință financiară la New York. În fruntea preocupărilor sale se numără băncile centrale care limitează programele de lichiditate prin „înăsprirea cantitativă”, războiul din Ucraina și guvernele din întreaga lume  care„cheltuiesc ca marinarii beți”, a spus executivul.

„A spune că consumatorul este puternic astăzi, cu semnificatia că vom avea un mediu în plină expansiune ani de zile, este o mare greșeală”, a spus el.

Cea mai mare economie a lumii a sfidat așteptările de o scădere în ultimul an, inclusiv din partea unoa precum Dimon, șeful celei mai mari bănci din SUA în funcție de active. Anul trecut, el a avertizat că un potențial uragan economic este pe drum, invocând aceleași preocupări în legătură cu băncile centrale și conflictul din Ucraina. Dar economia Statelor Unite s-a dovedit rezistentă, ceea ce a determinat mai mulți economiști să se aștepte ca o recesiune să fie evitată.

„Afacerile se simt destul de bine pentru că se uită la rezultatele lor curente”, a spus Dimon. „Dar aceste lucruri se schimbă și nu știm care va fi efectul total al tuturor acestor lucruri peste 12 sau 18 luni de acum înainte.”

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (02/10/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 25.09.2023-29.09.2023

AAGES S.A. (AAG) (02/10/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 25-29 septembrie 2023

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/10/2023)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF ENERGIE PATRIA-TRADEVILLE (PTENGETF) (02/10/2023)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (02/10/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGOA, convocata pentru data de 18/19.10.2023