Update articol:

Cercetare globală Kaspersky: Trei sferturi dintre angajati nu isi mai doresc sa revina la paradigmele traditionale de lucru, dinaintea pandemiei

Kaspersk, Atacatorii cibernetici

O noua cercetare globala comandata de Kaspersky, care a chestionat 8.000 de angajati din IMM-uri din mai multe industrii, a dezvaluit ca aproape trei sferturi dintre angajati (74%) doresc sa reorganizeze modul traditional de lucru pre-COVID-19. In loc sa se intoarca la defasurarea activitatilor obisnuite de la job, angajatii din intreaga lume isi modeleaza acum un viitor de business in conditiile lor, indiferent daca acest lucru inseamna ca isi petrec mai mult timp cu cei dragi (47%), economisind bani (41%) sau lucrand de la distanta (32%).

Confruntati dintr-odata cu o forta de munca ce lucreaza de la distanta, liderii de afaceri trebuie acum sa se adapteze rapid la noua realitate pentru a asigura siguranta si rezilienta business-ului, in timp ce angajatii folosesc acest moment al schimbarii ca o oportunitate de a reevalua prioritatile din trecut si de a planifica un viitor in jurul a ceea ce conteaza cu adevarat pentru ei. Si pe masura ce viata profesionala, dar si cea personala se transforma, angajatii sunt cei care se vad acum intr-o pozitie de conducere, mult mai favorabila pentru ei.

Inlaturand rutina rigida de la locul de munca, angajatii regandesc urmatoarea normalitate in ceea ce priveste jobul, cautand conditii de lucru mai agile, mai comode si mai umane. Mai mult, aproape doi din cinci lucratori (39%) iti doresc sa lase in urma programul de lucru 09:00 – 17:00, iar numarul acestora este si mai mare pentru cei cu varste intre 25-34 (44%), sugerand o tendinta in crestere. Un numar similar dintre acestia (34%) sunt gata sa spuna adio birourilor fixe si aproximativ o treime (32%) vor sa termine cu saptamana de lucru de cinci zile.

Cercetarea a evidentiat, de asemenea, ca aproape o treime (32%) dintre angajati considera munca la distanta ca al treilea cel mai mare beneficiu care vine ca un avantaj secundar al pandemiei actuale, dupa timpul cu familia (47%) si economisirea banilor (41%). De fapt, majoritatea avantajelor se invart in jurul cautarii de noi oportunitati de imbogatire personala in afara locului de munca, intrucat obtinerea acelui echilibru munca-viata devine si mai important.

Totusi, pe masura ce angajatii continua sa adopte noile modalitati de lucru mai flexibile, este esential ca organizatiile sa mareasca si sa adapteze sprijinul pe care il ofera. Avand in vedere ca peste o treime din forta de munca (38%) necesita mai mult sprijin tehnologic din partea organizatiei lor atunci cand lucreaza de la distanta, nevoia de a furniza instrumentele si tehnologia necesare pentru a mentine utilizatorii productivi, conectati si in siguranta nu a fost niciodata mai mare.

„Ne confruntam cu un moment definitoriu si foarte interesant. Este clar ca aceasta pandemie a accelerat transformarea digitala si a accentuat imbinarea vietii noastre profesionale cu cea personala”, spune Alexander Moiseev, Chief Business Officer la Kaspersky. „Vedem acum ca angajatii folosesc tehnologia pentru a-si crea un nou viitor si care preiau conducerea in adoptarea schimbarilor, in cautarea unei mai mari libertati si a flexibilitatii. Companiile au acum misiunea de a adapta si remodela locul de munca modern, facandu-l mai productiv, mai sustenabil si mai maleabil.”

Pentru a ajuta organizatiile sa isi pastreze forta de munca flexibila in siguranta, Kaspersky recomanda:

  • Ajutati angajatii sa devina mai constienti cu privire la situatia securitatii cibernetice. Fie ca lucreaza de acasa sau intr-o cafenea, munca la distanta aduce o tendinta complet noua in comportamentul si mentalitatea angajatilor.
  • Imbunatatiti cunostintele cibernetice ale angajatilor cu solutii precum Kaspersky Automated Security Awareness Platform.
  • Luati masuri cheie de protectie a informatiilor pentru datele si dispozitivele corporative, printre care protejarea activitatilor prin introducerea unei parole, criptarea dispozitivelor de lucru si asigurarea backup-ului pentru
  • Asigurati securitatea atat la birou, cat si in afara lui. Securizarea activitatii angajatilor care lucreaza de la birou sau la distanta, indiferent de dispozitivul pe care il utilizeaza, este acum mai usor de realizat prin solutii precum Kaspersky Endpoint Security Cloud.

 

BVB | Știri BVB

ZENTIVA S.A. (SCD) (20/03/2023)

Convocare AGOA & AGEA - 27/28 aprilie 2023

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/03/2023)

Notificare rascumparare actiuni proprii 9 ianuarie - 17 martie 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (20/03/2023)

SNN anunta semnarea unui MoU cu ENEC

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (20/03/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (20/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13.03.2023-17.03.2023