Update articol:

Charlie Munger, vicepreședintele Berkshire Hathaway, numește bitcoinul „dezgustător și contrar intereselor civilizației”

bitcoin Sursa foto: pixabay.com
  • Vicepreședintele Berkshire Hathaway, Charlie Munger, numește bitcoin „dezgustător și contrar intereselor civilizației”
  • Munger, în vârstă de 97 de ani, a criticat mult timp bitcoinul pentru volatilitatea sa extremă și pentru lipsa de reglementare.

Disprețul vicepreședintelui Berkshire Hathaway, Charlie Munger, față de bitcoin s-a intensificat pe fondul recordului activului digital din acest an, potrivit CNBC.

„Bineînțeles că urăsc succesul bitcoin”, a spus Munger, în vârstă de 97 de ani, în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la reuniunea anuală a acționarilor din Berkshire, care a avut loc sâmbătă.  Acesta a adăugat că nu poate fi de acord cu o monedă care este utilă răpitorilor și șantajiștilor și altor infracțiuni de pe piața neagră. Vorbim de un un nou produs financiar inventat din aer, a mai spus Munger.

„Cred că ar trebui să spun că întreaga expansiune a bitcoin este dezgustătoare și contrară intereselor civilizației”, a spus Munger, un investitor legendar în sine.

Warren Buffett, care a evitat mai devreme întrebarea inițială despre bitcoin, a reacționat la declarațiile lui Munger, spunând că este de acord cu aceste afirmații.

„Oracolul din Omaha”, cum  mai este numit Buffett, a spus că nu vrea să comenteze direct despre bitcoin.

Cea mai mare criptomonedă din lume s-a bucurat de o creștere amețitoare anul acesta, depășind 60.000 de dolari în aprilie. Tesla a făcut recent un pariu de 1,5 miliarde de dolari pe bitcoin și acceptă acum moneda digitală ca metodă de plată pentru mașinile sale. Între timp, Goldman Sachs și Morgan Stanley caută să ofere clienților lor bogați o oarecare expunere la bitcoin.

Bitcoin s-a tranzacționat ultima dată peste 57.000 de dolari, în creștere de la aproximativ 30.000 de dolari la începutul anului 2021, potrivit Coin Metrics.

Munger a criticat mult timp bitcoinul pentru volatilitatea sa extremă și lipsa de reglementare. La adunarea anuală a acționarilor din februarie, Munger a declarat că bitcoinul este prea volatil pentru a fi monedă de schimb.

 

BVBStiri BVB

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (20/09/2021)

Informare Depozitarul Central - operare diminuare capital social - nr. actiuni

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (20/09/2021)

Convocare AGA O & E 28(29).10.2021

JUDETUL TIMIS (TIM28) (20/09/2021)

Plata cupon 42, rambursare rata principal 42 si calcul rata dobanda pentru cuponul 43

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (20/09/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 13 - 17 septembrie 2021