Update articol:

Cinci europarlamentari PSD şi un europarlamentar PNL nu au votat rezoluţia Schengen ce viza România (surse)

Actualizare: 

Eurodeputatul PSD Carmen Avram ne-a transmis astăzi: “Din pacate, la momentul votului rezoluţiei pe Schengen, cartela de vot a dnei Avram nu a funcţionat. Dar votul este în favoarea rezolutiei şi a fost făcută o cerere de îndreptare a acestui fapt”.

………………..

Deşi rezoluţia pe Schengen, bazată pe petiţia depusă de  societatea civilă din România a fost votată, ieri, masiv de Parlamentul European (peste 80%), se pare că şase europarlamentari români nu au votat-o, potrivit surselor noastre.

Surse de la Bruxelles ne-au spus că, la votul de ieri, au absentat 4 europarlamentari PSD – Mihai Tudose, Claudiu Manda, Tudor Ciuhodaru şi Dragoş Benea  (S&D, România), iar doi nu au votat – este vorba de Carmen Avram (S&D, România) şi Dan Motreanu (EPP, România).

“Votul de ieri a fost foarte important pentru România. Peste 80% din europarlamentarii din întreaga Europă au votat rezoluţia, inclusiv parlamentari austrieci. Voturi negative au venit de la olandezi şi austrieci. Problema este că au existat şi români care nu au votat, iar ceilalţi europarlamentari români au sesizat lipsa celor care au absentat de la vot sau cei care au fost prezenţi şi nu au votat. Dacă ne referim la delegaţia PSD, se pare că peste 50% din ei nu au votat rezoluţia, ceea ce este foarte grav”, ne-au spus sursele.

Nicolescu a comentat: “Niciodată Parlamentul European nu a vorbit despre încălcări de tratate, discriminări și compensații. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit. A fost o muncă de echipa. Vom vedea dacă Nehammer își va permite să ignore acest mesaj democratic transmis de cea mai democratică instituție a Uniunii Europene. Trebuie să fim pregătiți pentru ce e mai rău că să ne fie bine. Suntem gata să trecem la etapă următoare a planului pe care îl avem.”

 

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni