Update articol:

Cirque du Soleil a acceptat o ofertă de preluare venită din partea creditorilor

Plasată sub protecţia Legii falimentului, compania canadiană Cirque du Soleil a anunţat joi seara că a acceptat o ofertă de preluare venită din partea creditorilor săi, ofertă care va servi ca punct de plecare pentru vânzarea sa la licitaţie în luna august, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Cirque du Soleil a acumulat datorii mari şi este privată de posibilitatea de a susţine reprezentaţii de mai multe luni din cauza pandemiei de coronavirus.

Convenţia de preluare încheiată cu creditorii prevede că aceştia din urmă “vor achiziţiona cvasi-totalitatea activelor companiei”, a informat Cirque du Soleil într-un comunicat de presă.

Noul acord înlocuieşte un aranjament pe care Cirque du Soleil şi actualii săi acţionari, fondurile de investiţii TPG şi Fosun precum şi Caisse de depot et placement du Quebec (CDPQ), l-au încheiat la finele lunii iunie. Fondul privat american TPG deţine în prezent 55% din capital, fondul chinez Fosun – proprietar al Club Med şi Thomas Cook – 25%, iar Casa de depozite şi plasamente din Quebec – 20%.

Înfiinţată la Québec în 1984, trupa Cirque du Soleil a anunţat concedierea a circa 3.500 dintre cei aproximativ 4.600 de acrobaţi şi tehnicieni ai săi, pe care i-a plasat în şomaj tehnic în martie, după anularea a circa 44 de producţii la nivel mondial, în oraşe precum Las Vegas, Tel Aviv, Lyon, Moscova şi Melbourne.

Curtea supremă din Québec, care supervizează restructurarea companiei Cirque du Soleil, urmează să decidă vineri dacă aprobă sau nu noua ofertă de preluare.

Potrivit cotidianului Globe and Mail, acordul prevede că toţi creditorii vor injecta între 300 şi 375 de milioane de dolari în compania Cirque du Soleil şi de asemenea au acceptat să reducă datoria garantată a circului de la 1,1 miliarde până la 300 milioane de dolari. De asemenea, creditorii au promis că sediul social al Cirque du Soleil va rămâne la Montreal timp de cel puţin cinci ani.

Însă până la 18 august, data limită pentru depunerea unei oferte, este posibil să apară şi alţi investitori dispuşi să achiziţioneze Cirque du Soleil. Printre ei se numără în special fondatorul şi fostul director de la Cirque du Soleil, Guy Laliberte, care a vândut compania în 2015. 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020