Update articol:

Citi execută prima tranzacție de împrumut de acțiuni românești

Citi a executat prima tranzacție de împrumut de acțiuni românești prin intermediul diviziei sale Agency Securities Lending. Această realizare importantă are loc în urma lansării cu succes a împrumutului de acțiuni în mai multe piețe emergente, consolidând poziția Citi pe piața de capital, potrivit unui comunicat.

“Suntem onorați că am realizat prima tranzacție de împrumut de acțiuni din România, o dezvoltare importantă pe o piață emergentă cu mare potențial”, a spus Alin Duhnea, Senior Product Manager la Citi. ”Valoarea principală adusă de divizia noastră de servicii pentru valori mobiliare este abilitatea de a oferi know-how local clienților noștri globali. Cunoașterea aprofundată a pieței, cooperarea apropiată cu instituțiile de reglementare și de infrastructură precum și atenția deosebită la nevoile clienților noștri globali ne permit să fim un partener puternic în România”.

La solicitarea Financial Intelligence, Citi a precizat: “Investitorii pot lua cu împrumut acțiuni listate la BVB, doar din motivele permise de regulamentul ASF (short selling, market making, finalizarea decontării etc). Atât motivul cât și tranzacțiile respective sunt raportate ca atare la ASF lunar. Citi nu poate oferi detalii specifice cu privire la tranzacțiile efectuate de clienții săi.”

Prin adăugarea României, Citi sprijină acum împrumutul de acțiuni în 74 de piețe la nivel global, ca parte dintr-o suită de servicii pentru investiții furnizată de divizia sa Agency Securities Lending. Citi oferă soluții premiate de împrumut de acțiuni cu o arhitectură deschisă, ce valorifică prezența globală a băncii, cu procese de management al riscului robuste și strategii de tranzacționare inovatoare pentru a sprijini clienții în atingerea obiectivelor lor.

”Citi își sprijină clienții prin a le facilita accesul la piețe noi”, a spus David Martocci, Global Head al Agency Securities Lending la Citi. ”Dezvoltarea continuă a ofertei noastre de produse are la bază o cunoaștere aprofundată a piețelor locale și ne permite să oferim clienților noștri oportunități noi și unice de creștere a veniturilor”.

Cu active în custodie și administrare în valoare de peste 24.9 trilioane de dolari[1] și cu cea mai extinsă rețea proprie ce acoperă 60 de piețe, Citi Securities Services oferă clienților know-how local aprofundat, tehnologii de procesare avansate și o gamă largă de servicii de custodie și administrare de instrumente financiare care pot fi adaptate nevoilor clienților noștri.

Citi, una dintre cele mai importante bănci globale, deține 200 de milioane de conturi de clienți în peste 160 de țări din întreaga lume. La nivel global, Citi oferă persoanelor fizice, companiilor, guvernelor și instituțiilor o gamă largă de produse și servicii financiare, inclusiv credite și servicii bancare pentru persoane fizice, corporate și investment banking, servicii pentru valori mobiliare și de gestionare a lichidităților precum și soluții de wealth management.

[1] Date la Q3 2020

***Articol actualizat

BVBStiri BVB

BRK Aur Turbo Long 1690 (BKAURTL12) (05/03/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 05 si 08 Martie 2021

ELECTROPUTERE S.A. (EPT) (05/03/2021)

Suspendare tranzactionare in 10.03.2021: Decizie ASF nr. 304/03.03.2021

CEMACON SA (CEON) (05/03/2021)

Publicare Proiect de Fuziune

ELECTROPUTERE S.A. (EPT) (05/03/2021)

Anunt retragere actionari minoritari, Decizie ASF nr. 304/03.03.2021