Update articol:

CITR: DAFORA – creștere de 50% a cifrei de afaceri în 2018

Mariana Boiciuc_CITR Mariana Boiciuc_CITR

DAFORA înregistrează rezultate financiare pozitive pe segmentul operațional, atingând în reorganizare o cifră de afaceri de 112,70 milioane de lei în 2018, în creștere cu 50% față de anul precedent și cu mai mult de 130% comparativ cu 2016, potrivit unui comunicat al CITR .

După doi ani consecutivi de pierderi operaționale, în 2018 compania reușește să închidă ultimul exercițiu financiar cu EBITDA pozitiv de +7,63 milioane de lei la nivel operațional, susţine CITR.

Mariana Boiciuc, Partner CITR Cluj, declară: „Ne-am luat angajamentul de a salva valoarea din companiile românești, iar Dafora are o importanță sporită pentru comunitatea din Mediaș și pentru industria petrolului și gazelor din România. Pe lângă rezultatele financiare pozitive în activitatea operațională, în 2018 am creat și premisele rambursării unei sume de 13 milioane de lei către creditori. Disponibilitatea managementului Dafora și ambiția de a căuta permanent noi oportunități ne dau încredere că au fost făcuți pași importanți pentru resetarea pilonilor pe care se dezvoltă afacerea”.

De la deschiderea procedurii insolvenței în 2016 și până astăzi, Dafora a returnat creditorilor peste 26 milioane de lei, iar în 2018 pierderile totale ale companiei au fost reduse la 5,5 milioane de lei, în scădere cu aproximativ 95% comparativ cu anul deschiderii procedurii.

Gheorghe Călburean, administrator special Dafora: „Am făcut în mod permanent eforturi pentru eficientizarea activității curente și implementarea măsurilor asumate în planul de reorganizare. Suntem determinați să ne atingem obiectivele, iar expertiza CITR, know-how-ul și implicarea angajaților noștri ne dau încredere că vom reconstrui pe baze solide.”

Conform CITR, evoluția favorabilă a companiei în 2018 a permis susținerea costurilor financiare angajate pentru achiziționarea în sistem leasing a unor instalații performante de foraj la mare adâncime, necesare desfășurării activității curente la standardele de performanță cerute de beneficiari.

Pentru 2019 Dafora deține un portofoliu de contracte ferme în valoare de aproape 100 milioane de lei, cu execuție în primul semestru. În ceea ce privește cifra de afaceri a companiei, CITR și Dafora estimează o dublare a valorii ei și a rezultatului operațional până la finalul acestui an.

CITR a distribuit creditorilor peste 400 de milioane de euro în ultimii cinci ani. CITR e parte a CITR Group, primul grup de firme din România specializat în remedii personalizate pentru companiile aflate în impas economic.

 

BVBStiri BVB

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (01/04/2020)

Solicitare completare ordine de zi AGA

SOCEP S.A. (SOCP) (31/03/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 26.03.2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (31/03/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017