Update articol:

Cîţu: Soluţia pentru Primăria Timişoarei era deja pe masă: se poate împrumuta de la Trezorerie

Citu Sursa foto: Facebook

Premierul interimar Florin Cîţu a declarat vineri că Primăria Timişoarei se poate împrumuta de la Trezorerie pentru a avea bani de gaz şi căldură.

“Am fost acum la Ministerul Finanţelor Publice. Am discutat cu ministrul Finanţelor, am avut o discuţie telefonică cu primarul Timişoarei, Dominic Fritz. Am găsit o soluţie care era deja pe masă: era o ordonanţă de urgenţă pe care am dat-o anul acesta pentru a se putea împrumuta din Trezorerie. I-am oferit o soluţie Primăriei Timişoarei. Sper ca în următoarele zile să aibă resursele necesare pentru a putea avea gaz şi căldură în Timişoara, resursele sunt acolo, la Ministerul Finanţelor, doar am avut discuţia pentru a-i arăta cum poate să acceseze aceşti bani”, a precizat premierul interimar la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL, potrivit Agerpres.

El a subliniat că, în acest moment, pentru Timişoara există o soluţie.

“Discuţia a fost între ministrul Finanţelor şi domnul primar şi sper să acceseze acest credit cât mai repede. (…) Avea posibilitatea, poate nu ştia. I s-a explicat acum exact cum face. Este o ordonanţă de urgenţă pe care am dat-o acum câteva luni de zile şi este nevoie de o decizie la primărie şi apoi se derulează automat lucrurile. Ordonanţa spune foarte clar. Nu ştiu cât o să ceară. Ştiu că mai sunt vreo 100 şi ceva de milioane de lei la Trezorerie. (…) Poate să ia aceşti bani care sunt acolo şi apoi găsim altă soluţie. Este o situaţie de urgenţă. Am găsit o soluţie acum şi vom vedea apoi dacă sunt şi alte probleme”, a adăugat Cîţu.

Premierul a mai spus că nu a primit o solicitare oficială de la primarul Capitalei, Nicuşor Dan, cu privire la acelaşi subiect.

“Nu am primit de la domnul Nicuşor Dan oficial, dar dacă este ceva oficial, vom da o soluţie şi pentru domnul Nicuşor Dan”, a arătat Florin Cîţu.

BVB | Știri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (19/01/2022)

Deschiderea a doua noi restaurante

CARBOCHIM S.A. (CBC) (19/01/2022)

Hotarari AGA E 05.01.2022- Versiune in limba engleza

IAR SA Brasov (IARV) (19/01/2022)

Convocare AGAO 23.02.2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/01/2022)

Informare asupra Bugetului de venituri si Cheltuieli pentru anul 2022