Update articol:

Coronavirus: Emmanuel Macron, ţinta criticilor pentru intenţia sa de ”a-i scoate din sărite” pe nevaccinaţi

Macron Emmanuel Macron/ Sursa foto: facebook.com/EmmanuelMacron

Preşedintele francez Emmanuel Macron a devenit ţinta criticilor după ce a adoptat un ton dur faţă de persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, afirmând că scopul său a fost de ”a-i scoate din sărite” pe oamenii respectivi atât de mult încât aceştia să ajungă să se vaccineze, transmite DPA, potrivit Agerpres.

”Vreau să îi scot din sărite şi vom continua să facem asta până la final”, a declarat Macron, citat de cotidianul Le Parisien. El s-a referit la cei 9% dintre adulţii din Franţa care nu s-au vaccinat cu două doze împotriva COVID-19.

Şeful statului francez a explicat că se opune vaccinării obligatorii a populaţiei şi că strategia este de a face mai dificilă viaţa persoanelor nevaccinate, astfel încât să le determine să se vaccineze.

”Nu vă vom arunca în închisoare, nu vă vom forţa să vă vaccinaţi!”, a spus el.

Remarcile lui Emmanuel Macron au provocat un val de critici, mai mulţi politicieni din opoziţie acuzându-l că a folosit un limbaj vulgar.

Lidera extremei drepte Marine Le Pen, candidată la viitoarele alegeri prezidenţiale, a spus că Macron nu merită funcţia de preşedinte, în timp ce candidatul extremei stângi, Jean-Luc Melenchon, a calificat drept ”şocantă” declaraţia şefului statului.

Candidatul ecologist Yannick Jadot a scris că lui Macron nu îi pasă de oameni, în timp ce liderul socialist Olivier Faure a spus că declaraţia respectivă este sub nivelul funcţiei de preşedinte al Franţei.

Guvernul a prezentat un nou set de măsuri care ar permite doar celor vaccinaţi împotriva COVID-19 să aibă acces, de la 15 ianuarie, în restaurante, baruri, obiective culturale şi trenuri pe distanţe lungi. Măsurile sunt dezbătute în Adunarea Naţională. Senatul va trebui să-şi dea de asemenea acordul.

Franţa a înregistrat marţi un nou record zilnic al noilor cazuri de COVID-19, cu 271.686 contaminări în 24 de ore.A

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (25/05/2022)

Numire administrator neexecutiv provizoriu

PREBET SA AIUD (PREB) (25/05/2022)

Decizia ASF nr. 634/25.05.2022 - aprobare amendament document oferta publica de preluare obligatorie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014