Update articol:

Coronavirus: OMS spune că urmărește îndeaproape China, în timp ce țara se confruntă cu cea mai gravă creștere a Covid-19

oms covid

Organizația Mondială a Sănătății a declarat luni că monitorizează o creștere majoră a cazurilor de Covid în China continentală, un focar pe care oficialii locali l-au atribuit subvariantei omicron BA.2, mai contagioasă, potrivit CNBC.

Dr. Kate O’Brien, directorul programului de vaccinare și imunizare al OMS, a declarat că agenția este în contact cu autoritățile de sănătate publică din China cu privire la reapariția Covid. Oficialii OMS au spus că trebuie să monitorizeze eficacitatea blocajelor regionale și a vaccinurilor din țară, dar au spus că încă nu au suficiente informații pentru a face o evaluare.

„Vom continua să urmărim această situație pe măsură ce continuă să apară și pe măsură ce ei răspund la situație, astfel încât să putem înțelege natura cazurilor, starea de vaccinare și alte componente acolo”, a spus O’Brien în timpul unei conferințe de presă de la sediul organizaţiei la Geneva.

Comentariile vin în timp ce țara se confruntă cu cel mai grav focar de Covid de când virusul a fost descoperit în Wuhan în urmă cu peste doi ani. Deși scăzut în raport cu numărul de cazuri din majoritatea țărilor, China continentală a raportat duminică 1.184 de cazuri noi, simptomatice, și 26.411 de cazuri asimptomatice de Covid – cele mai multe cazuri înregistrate într-o singură zi până acum, potrivit Comisiei naționale de sănătate.

Pentru a limita focarul, Beijingul a reinstituit blocajele în unele părți ale țării și a pus în aplicare învățarea online pentru unii studenți, în special în Shanghai, unde au fost raportate peste 26.000 de cazuri duminică.

Aproape toți cei 26 de milioane de locuitori ai Shanghaiului rămân blocați la aproximativ o săptămână după ce ar fi trebuit să se încheie o oprire în două faze a orașului. Blocarea la nivel de oraș implică ordine de lucru de acasă și suspendarea transportului de taxi și a transportului public.

Decizia face parte din politica de toleranță zero a Chinei împotriva Covid-19, folosind blocajele regionale pentru a limita focarele.

Dr. Alejandro Cravioto, președintele Grupului Consultativ Strategic de Experți în Imunizare al OMS, a declarat că „ar fi important” să vedem dacă astfel de blocări sunt pe deplin eficiente în limitarea celui mai recent focar, în special odată cu răspândirea rapidă a BA.2 în țară. Subvarianta este mai transmisibilă decât tulpina originală de Covid, deși infecțiile sale sunt în primul rând ușoare sau asimptomatice.

Cravioto a adăugat că OMS nu dispune de suficiente informații cu privire la vaccinurile Covid care sunt administrate în China.

Coronavirus: SUA ordonă membrilor consulatului său la Shanghai să părăsească oraşul

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)