Update articol:

CRE: Aplicarea ordonanței pe energie va produce disfunctionalități grave și ireversibile la nivelul pieței de energie

Aplicarea ordonanței pe energie va produce disfunctionalități grave și ireversibile la nivelul pieței de energie și implicit riscuri privind securitatea energetică și a competitivității economice a României, estimează Asociația Centrul Roman al Energiei (CRE).

Aceasta a trmis un comunicat cu privire la adoptarea Ordonantei de Urgenta pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 27/2022 privind masurile aplicabile clientilor finali din piata de energie electrica si gaze naturale in perioada 1 aprilie 2022 – 31 martie 2023, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul energiei.

Asociatia Centrul Roman al Energiei, prin membrii sai, principalele companii din sectoarele productiei, transportului si distributiei de energie, serviciilor energetice, isi exprima ingrijorarea privind efectele pe care ORDONANTA le va avea in intreaga piata de energie.

(Textul ORDONANTEI poate fi consultat AICI)

CRE arată: “Regretam lipsa de comunicare si consultare autentica cu reprezentantii industriei energetice, atat mediul de afaceri cat si mediul asociativ. Estimam ca aplicarea ORDONANTEI va produce disfunctionalitati grave si ireversibile la nivelul pietei de energie si implicit riscuri privind securitatea energetica si a competitivitatii economice a Romaniei.

Nu in ultimul rand, observam cu surprindere indepartarea de principiile si planurile enuntate de Comisia Europeana, privind directiile legislative ale pietei interne de energie (ex. Directiva 944/2019, Regulamentul 943/2019), setul de solutii cu privire la solutionarea prezentei crize energetice, si insasi principiile de baza ale functionarii mediului de afaceri.

Asociatia Centrul Roman al Energiei, avand membri pe intreg lantul de valoare al sectorului energetic national, atat entitati private cat si de stat, poate reprezenta o sursa credibila, echidistanta si competenta de dialog. Scopul unui dialog corect este identificarea problemelor concrete ale sectorului energetic si efectelor de cascada in economie.

Totodata, Centrul Român al Energiei își afirmă constant disponibilitatea de a se implica activ prin recomandari si elaborare de masuri generale si specifice pentru asigurarea securitatii energetice, a continuitatii cu alimentare cu energie la preturi suportabile pentru consumatorii finali.”

BVB | Știri BVB

E-mini Dow Jones TURBO LONG 0.001/28,000/29,000 (EBDOWTL22) (26/09/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 27 si 28 Septembrie 2022

TURBO LONG ON GOLD FUTURES (RCGLDTL2) (26/09/2022)

Suspendare tranzactionare - 11:31 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG atingere bariera

MedLife S.A. (M) (26/09/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

BRK Dow Turbo Long 29850 (BKDOWTLB4) (26/09/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 26 si 27 Septembrie 2022