1. Eveniment


Cybersecurity 
ONLINE FORUM
în perioada COVID-19

EDIȚIA a II a
webinar
28 aprilie 2020
11:00 – 13:00
 
 

LIVE pe FINANCIALINTELLIGENCE.RO, pe PAGINA DE FACEBOOK FINANCIAL INTELLIGENCE și pe CANALUL DE YOUTUBE FINANCIAL INTELLIGENCE

NOTĂ: Ca măsură de prevenție a răspândirii virusului COVID-19, evenimentele Financial Intelligence planificate pentru anul acesta se vor desfășura în mediul ONLINE, până la depășirea acestor momente.

 

2. Agenda


 • Noi provocări din domeniul securității cibernetice
 • Cyberintelligence – vulnerabilități, riscuri și amenințări
 • Cybersecurity și infrastructura critică
 • Importanța tehnologiei 5G și riscurile pentru securitate legate de aceasta
 • Cybersecurity în tranzacțiile online
 • Cum ne protejăm de atacurile cibernetice
 • Riscurile cibernetice în telemuncă
 • Recomandări pentru o activitate online sigură de acasă
 • Vulnerabilitățile critice în telefonia mobilă
 • Înmulțirea campaniilor de phishing
 • Măsurile luate de companii pentru protecția datelor
 • Securitatea cybernetică în era Inteligenţei Artificiale
 • Cercetare-Dezvoltare în cybersecurity
 • Implementarea Legii nr. 362/2018 privind asigurarea unui nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice

 

3. Speakeri


11:00 PANEL I

Moderator: Virgilius STĂNCIULESCU
Director Direcția IT și Protecția
Datelor, Autoritatea Naţională
pentru Administrare şi Reglementare
în Comunicaţii (ANCOM)

Dragoș PREDA
Secretar de stat pentru
Comunicații, Ministerul
Transporturilor Infrastructurii
și Comunicațiilor

Cătălin ARAMĂ
Director General
CERT-RO

Florin Pană
Specialist în cadrul Centrului
National Cyberint SRI

Sabin SĂRMAȘ
Președintele Autorității pentru
Digitalizarea României

Pavel POPESCU
Deputat PNL, Secretar al Comisiei
pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor,
Camera Deputaților

12:00 Q&A

12: 15 PANEL II

Moderator: Virgilius STĂNCIULESCU
Director Direcția IT și Protecția
Datelor, Autoritatea Naţională
pentru Administrare şi Reglementare
în Comunicaţii (ANCOM)

Yugo NEUMORNI
Președinte CIO Council

Eduard BÎSCEANU
Director, Direcția Securitatea
Informației și Protecția
Datelor – CISO, CEC BANK

Cristian CUCU
Director al Direcției Informatică
și Operațiuni de Securitate,
Nuclearelectrica

Călin RANGU
Director ASF,
Președinte ISF,
Vicepreședinte InsurTech
Task Force EIOPA

12:45 Q&A

 

4. Organizator


 • Lansat în septembrie 2018, Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cibersecurity. La mai bine de un an de la lansare, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro a înregistrat un trafic de peste 3 milioane de afișări. 55% din publicul Financial Intelligence este format din barbăți, iar 45% sunt femei. 60% dintre cititori au între 25 și 44 de ani, iar încă 16% dintre aceștia sunt persoane cu vâste cuprinse între 45-54 de ani. În luna martie 2020, site-ul financialintelligence.ro a înregistrat 947.463 afișări și 610.300 utilizatori unici, potrivit Google Analytics.
 • Evenimentele FINANCIAL INTELLIGENCE sunt locul de întâlnire pentru investitori din România şi nu numai. Acestea au atras, până acum, peste 1.000 de participanți, reprezentarea fiind la nivel de miniștri, oficiali de stat, politicieni, investitori, oameni de business și top management de companii.
 • Avem aproape 20 de ani experiență în jurnalism și organizare de evenimente de business și vom continua să facem asta cu pasiune și devotament.
 • În perioada pandemiei COVID-19, am decis să desfășurăm evenimentele Financial Intelligence în mediul ONLINE, ca măsură de prevenție a răspândirii noului coronavirus.
 • Considerăm că în această perioadă este extrem de important ca toate companiile să arate deschidere, să ne unim forțele și să ne susținem reciproc pentru a putea suporta mai ușor efectele negative provocate în economie.
 • Încurajăm companiile să fie active, să se adapteze noului context, să-și regândească modelul de business pentru a putea trece mai ușor peste criză . Cu cât vom avea capacitatea să ne reorientăm mai bine, cu atât efectele negative asupra tuturor industriilor vor fi mai mici. 

 

5. Follow-up


Peste 32.000 de persoane au urmărit Cybersecurity Online Forum în perioada COVID19; impact pe Facebook de peste 76.000 de persoane

Dragoș PREDA, Secretar de stat pentru Comunicații: “Analiză profundă la nivel naţional privind dimensiunea etică a reţelelor 5G, dar şi a inteligenţei artificiale” (video)

Cătălin ARAMĂ, Director General CERT-RO: Numărul tentativelor de penetrare a rețelelor în țara noastră a crescut în lunile martie și aprilie de peste șase ori comparativ cu lunile anterioare (video)

Sabin SĂRMAȘ, Autoritatea pentru Digitalizarea României: Statul este depozitar al datelor cetățenilor, astfel că auditul de securitate cibernetică este o obligativitate pentru platformele noastre digitale (VIDEO)

Florin Pană, Centrul Național Cyberint: Noile tehnologii, în speță rețele 5G, vor aduce oportunități, dar și o serie de provocări de securitate (video)

Pavel Popescu, PNL: Spațiul cibernetic – un nou câmp de luptă, căruia politicienii nu-i dau foarte multă importanță

Yugo Neumorni: Din perspectiva resurselor umane specializate pe componenta IT, inclusiv pe zona de cybersecurity, sângerăm nu doar la nivelul României, ci la nivel global (video)

Eduard Bîsceanu, CEC Bank: “Cea mai valoroasă lecţie din perioada COVID este testarea; toate planurile de business continuity disaster recovery trebuie testate” (video)

Călin Rangu, ASF: Este nevoie de o promovare a asigurărilor de risc cibernetic, la nivel național (Video)

Cristian Cucu, Nuclearelectrica: Am încercat să transformăm provocarea pandemiei într-un sprijin pentru transformarea digitală la nivelul organizației (Video)

Virgilius STĂNCIULESCU, ANCOM: Tehnologia 5G va aduce beneficii și provocări de securitate (video)

👨‍💻 Ieri, am avut plăcerea de a participa la cea de-a doua ediție a conferinței 'Cybersecurity Online Forum în perioada…

Publicată de CERT-RO pe Miercuri, 29 aprilie 2020

 

6. Video


 

7. Ediția 2019


 Vezi aici cum a fost prima ediție.

Cybersecurity Forum 2019 by Financial Intelligence (aftermovie)

Cum a fost la Cybersecurity Forum 2019, în câteva minute (aftermovie).Eveniment organizat de Financial Intelligence, în parteneriat cu CyberHat și BMM Testlabs.Video by Boof Media

Publicată de Financial Intelligence pe Vineri, 15 martie 2019