Update articol:

Peste 32.000 de persoane au urmărit Cybersecurity Online Forum în perioada COVID19; impact pe Facebook de peste 76.000 de persoane

Financial Intelligence a organizat, săptămâna trecută, a doua ediție a evenimentului Cybersecurity Online Forum în perioada COVID-19. Evenimentul a fost transmis live pe site-ul www.financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence, pe canalul de Youtube Financial Intelligence și pe pagina de Facebook a casei de producție Boof Media. O parte dintre partenerii instituționali și partenerii media au distribuit video-ul evenimentului, live, pe paginile lor de pe rețelele de socializare.

Evenimentul a înregistrat rezultate de trafic spectaculoase pe Facebook cu un impact de 76.855 persoane și 32.400 vizualizări. 128 de persoane au avut reactii la video. Video-ul evenimentului a fost distribuit pe 55 de pagini de Facebook personale și ale unor instituții. 423 persoane au urmărit evenimentul pe Youtube.

 

Participanții care s-au înscris pe site-ul financialintelligence.ro au avut posibiltatea să transmită speakerilor întrebările lor, încă de la înscriere. În sesiunile de Q&A, participanții au trimis întrebările lor, în direct, pe Facebook și Youtube.

Forumul nostru a reunit reputați reprezentanti de top ai autoritatilor de referință în domeniul securității cibernetice și digitalizării, iar feedback-ul publicului, dar și al speakerilor, a fost unul foarte bun. S-au transmis mesaje importante și consistente.

Speakerii evenimentului au fost: Dragoș PREDA, Secretar de stat pentru Comunicații, Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, Cătălin ARAMĂ, Director General CERT-RO, Florin Pană, Specialist în cadrul Centrului National Cyberint SRI, Sabin SĂRMAȘ, Președintele Autorității pentru Digitalizarea României, Pavel POPESCU, Deputat PNL, Secretar al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, Camera Deputaților, Yugo NEUMORNI, Președinte CIO Council, Eduard BÎSCEANU, Director, Direcția Securitatea Informației și Protecția Datelor – CISO, CEC Bank, Cristian CUCU, Director al Direcției Informatică și Operațiuni de Securitate, Nuclearelectrica, Călin RANGU, Director ASF, Președinte ISF, Vicepreședinte InsurTech Task Force EIOPA

Forumul a fost moderat de Virgilius STĂNCIULESCU, Director Direcția IT și Protecția Datelor, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) (confirmat)

Le mulțumim partenerilor care au făcut posibilă organizarea acestui forum: CEC Bank, Nuclearelectrica, Superbet, Institutul de Studii Financiare.

Evenimentul a fost girat de parteneri instituționali de referință precum: Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, CERT RO, Centrul Național Cyberint, Autoritatea pentru Digitalizarea României, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, CIO Council, ICSS, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Partenerii media care au promovat evenimentul sunt: Agerpres, România Durabilă, Economistul, Club Economic, The Diplomat, BiziLive TV, Știrile Kanal D, Boof Media.

Dragoș PREDA, Secretar de stat pentru Comunicații: “Analiză profundă la nivel naţional privind dimensiunea etică a reţelelor 5G, dar şi a inteligenţei artificiale” (video)

Cătălin ARAMĂ, Director General CERT-RO: Numărul tentativelor de penetrare a rețelelor în țara noastră a crescut în lunile martie și aprilie de peste șase ori comparativ cu lunile anterioare (video)

 

Sabin SĂRMAȘ, Autoritatea pentru Digitalizarea României: Statul este depozitar al datelor cetățenilor, astfel că auditul de securitate cibernetică este o obligativitate pentru platformele noastre digitale (VIDEO)

 

Florin Pană, Centrul Național Cyberint: Noile tehnologii, în speță rețele 5G, vor aduce oportunități, dar și o serie de provocări de securitate (video)

Pavel Popescu, PNL: Spațiul cibernetic – un nou câmp de luptă, căruia politicienii nu-i dau foarte multă importanță

Eduard Bîsceanu, CEC Bank: “Cea mai valoroasă lecţie din perioada COVID este testarea; toate planurile de business continuity disaster recovery trebuie testate” (video)

Călin Rangu, ASF: Este nevoie de o promovare a asigurărilor de risc cibernetic, la nivel național (Video)

Cristian Cucu, Nuclearelectrica: Am încercat să transformăm provocarea pandemiei într-un sprijin pentru transformarea digitală la nivelul organizației (Video)

 

Virgilius STĂNCIULESCU, ANCOM: Tehnologia 5G va aduce beneficii și provocări de securitate (video)