Update articol:

Dan Cărbunaru, despre majorarea preţurilor la poliţele RCA: Cu siguranţă, zilele următoare ASF va analiza şi va lua deciziile care se impun într-un astfel de context

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat joi despre majorarea preţurilor la poliţele RCA că autoritatea responsabilă este ASF şi cu siguranţă, zilele următoare Autoritatea va analiza şi va lua deciziile care se impun într-un astfel de context, potrivit news.ro.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a arătat că există o autoritate în domeniu, ASF, iar responsabilităţile legale ale acestei entităţi care se află în subordinea altei instituţii decât Guvernul României sunt cât se poate de clare.

”Sunt convins că această instituţie face toate demersurile legale pentru a gestiona această situaţie. Din perspectiva Guvernului, există tot sprijinul necesar, în limita atribuţiilor pe care Guvernul le are şi care desigur reprezintă o plajă limitată. Cu siguranţă, zilele următoare ASF, în primul rând poate şi cu sprijinul altor instituţii (..) va analiza şi va lua deciziile care se impun într-un astfel de context.”

Guvernul dialoghează în mod curent cu toate instituţiile, nu doar cu cele pe care le coordonează, şi din această perspectivă, există un dialog şi disponibilitate de sprijin, în limita responsabilităţilor care revine fiecăreia dintre aceste instituţii, potrivit lui Dan Cărbunaru: “Nu este o autoritate în subordinea Guvernului, indiferent de tipul de dialog care se desfăşoară. Nu avem de-a face cu o instituţie care să facă parte din Executiv. Autoritatea de Reglementare are toate pârghiile legale pentru a gestiona astfel de situaţii, există posibilitatea ca prin dialog să fie identificate măsuri, dacă vom avea de-a face cu astfel de situaţii, vom comunica. Până atunci, ASF poate să ofere mai multe detalii despre situaţia din piaţă şi măsurile pe care le are în vedere.”

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (20/03/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BIOFARM S.A. (BIO) (20/03/2023)

Convocare AGA O & E 26/27.04.2023 (data de referinta 13.04.2023)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/03/2023)

VAN la data 31.01.2023 - date finale

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (20/03/2023)

Schimbari in Consiliul de Administratie

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/03/2023)

Schimbari in conducerea societatii