Update articol:

Der Spiegel (Reuters): Germania – gata să aplice o taxă pe tranzacţiile financiare la nivel naţional, dacă alte ţări nu sunt dispuse să o introducă

Scholz este pregătit să introducă totuşi taxa în Germania, deoarece vrea să finanţeze o pensie de bază pentru angajaţii cu venituri scăzute. (Foto Facebook) Scholz este pregătit să introducă totuşi taxa în Germania, deoarece vrea să finanţeze o pensie de bază pentru angajaţii cu venituri scăzute. (Foto Facebook)

Ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, este pregătit să impună o taxă pe tranzacţiile financiare la nivel naţional, dacă alte ţări nu sunt dispuse să o introducă, a anunţat publicaţia Der Spiegel, transmite Reuters.

Germania şi alte state membre ale UE încearcă să ajungă la un acord privind o taxă pe tranzacţiile financiare, iar săptămâna trecută Scholz a declarat că se aşteaptă la progrese în introducerea unui astfel de impozit în cel puţin nouă ţări din UE până în trimestrul trei din 2019.

Dacă nu se va realiza acest lucru, conform Spiegel,  Scholz este pregătit să introducă totuşi taxa în Germania, deoarece vrea să finanţeze o pensie de bază pentru angajaţii cu venituri scăzute, o reglementare pe care vor să o adopte reprezentanţii din guvern ai social-democraţilor (SPD), partid din care face parte şi ministrul de Finanţe.

SPD este partenerul de coaliție în guvernul german, condus de conservatorii cancelarului Angela Merkel. 

“Dacă nu se va ajunge la un acord privind introducerea taxei pe tranzacţiile financiare la nivel internaţional, atunci Germania trebuie să meargă mai departe”, a declarat o sursă oficială apropiată de Scholz,  pentru Der Spiegel.

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Finanţe a declarat, referindu-se la taxa pe tranzacţiile financiare: “Activităţile legate de această reglementare continuă la nivel european. Aşteptăm să vedem ce se va decide”. 

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera