Update articol:
După ce Ioan Bendei a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare, iar RCS&RDS condamnată pentru spălare de bani,

Digi Communications consideră “ca fiind profund injustă, incorectă și neîntemeiată” decizia Tribunalului București, în dosarul RCS&RDS și o va ataca cu apel

digi communications

Digi Communications, compania mamă a RCS&RDS, a transmis acționarilor că decizia Tribunalului București, în dosarul RCS&RDS este ”profund injustă, incorectă și neîntemeiată”, într-un comunicat în care prezintă măsurile dispuse de instanță.

Astfel, Tribunalul București a condamnat societatea RCS & RDS S.A. (filiala Societății din România – “RCS&RDS”) în legătură cu infracțiunea de spălare de bani, aplicând societății RCS&RDS o amendă penală de 1.250.000 lei. De asemenea, hotărârea Tribunalului București a dispus și confiscarea de la RCS&RDS a sumei de 3.100.000 Euro plus 655.124 lei și menținerea măsurii sechestrului dispusă inițial de DNA cu privire la două imobile deținute de RCS&RDS.

Mai mult, Ioan Bendei a primit o condamnare de 4 ani de închisoare cu executare.

Dosarul RCS/RDS: Dumitru Dragomir şi Ioan Bendei, condamnaţi la 4 ani închisoare cu executare

Digi Communications a transmis: ”În legătură cu investigația desfășurată de Direcția Națională Anticorupție din România („DNA”), cu privire la care am informat piața și investitorii în cadrul prospectului de oferta publică inițială din dată de 26 aprilie 2017, în cadrul amendamentului la prospect din data de 8 mai 2017, cât și în cadrul raportărilor publice ulterioare, Societatea vă aduce la cunoștință faptul că, potrivit informațiilor publicate pe portalul online al instanței de judecată în data de 16 ianuarie 2019, Tribunalul București a emis în data de 15 ianuarie 2019 o hotărâre prin care a condamnat societatea RCS & RDS S.A. (filiala Societății din România – “RCS&RDS”) în legătură cu infracțiunea de spălare de bani, aplicând societății RCS&RDS o amendă penală de 1.250.000 lei. Hotărârea Tribunalului București a dispus și confiscarea de la RCS&RDS a sumei de 3.100.000 Euro plus 655.124 lei și menținerea măsurii sechestrului dispusă inițial de DNA cu privire la două imobile deținute de RCS&RDS.

Societatea Integrasoft S.R.L. a fost condamnată în legătură cu infracțiunea de complicitate la spălare de bani și i-a fost aplicată o amendă penală de 700.000 lei. Dl. Bendei Ioan a fost condamnat la pedeapsa cu închisoarea de 4 ani cu executare pentru infracțiunea de complicitate la spălare de bani în legătură cu calitatea acestuia de administrator al Integrasoft S.R.L.

Dl. Serghei Bulgac (Director General și Președinte al consiliului de administrație al RCS&RDS), dl. Mihai Dinei (administrator al RCS&RDS), precum și dl. Alexandru Oprea (fost Director General al RCS&RDS) au fost achitați cu privire la toate acuzațiile aduse prin rechizitoriul DNA.

În același dosar, dl. Dumitru Dragomir a fost condamnat la pedeapsa cu închisoarea de 4 ani cu executare în legătură cu infracțiunile de luare de mită și complicitate la spălare de bani, dl. Bădița Florin Bogdan (administrator al Bodu S.R.L.) a fost condamnat la pedeapsa cu închisoarea de 4 ani cu executare în legătură cu infracțiunile de complicitate la luare de mită și spălare de bani, societatea Bodu S.R.L. a fost condamnată în legătură cu infracțiunile de complicitate la luare de mită și spălare de bani, iar dl. Bogdan Dumitru Dragomir a fost achitat cu privire la toate acuzațiile aduse prin rechizitoriul DNA.

Prin aceeași decizie se desființează contractul de asociere în participațiune din 2009 încheiat între RCS&RDS și Bodu S.R.L., precum și contractele încheiate între RCS&RDS, Bodu S.R.L. și Integrasoft S.R.L. în 2015 și 2016.

Considerăm decizia Tribunalului București ca fiind profund injustă, incorectă și neîntemeiată. Soluția Tribunalului București nu este finală și nici executorie, o decizie finală în acest caz urmând a fi emisă de Curtea de Apel București.

Vom ataca această decizie la Curtea de Apel București deîndată. În speranța că se va asigura celeritatea judecății din apel și pentru a se evita tergiversarea soluționării finale a cauzei, avem încrederea că Tribunalul București va finaliza motivarea scrisă într-un termen rezonabil.

Reiterăm în mod ferm faptul că RCS&RDS, Integrasoft S.R.L., cât și foștii și prezenții administratori au avut o conduită corectă și conformă cu dispozițiile legale, astfel cum am susținut încă de la începerea acestei investigații. Ne exprimăm încrederea în justiția din România și într-o soluționare corectă a dosarului în apel”.

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (03/02/2023)

Convocare AGAE 09(10).03.2023

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/02/2023)

Prelungire & suplimentare credit Unicredit Bank - Elian Solutions

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (03/02/2023)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (03/02/2023)

Alegere Presedinte CA si Comitete Consultative

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (03/02/2023)

Contract ROMGAZ - SOCAR TRADING