Update articol:

Dmitri Medvedev: Occidentul subestimează grav riscul unui război nuclear legat de Ucraina

Dmitri Medvedev Sursa foto: Twitter

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat vineri că Occidentul subestimează grav riscul unui război nuclear în legătură cu Ucraina şi a atenţionat că Rusia ar putea lansa o lovitură preventivă în cazul în care Ucraina se dotează cu arme nucleare, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

“Există legi ireversibile ale războiului. Dacă se ajunge la arme nucleare, va trebui să fie o lovitură preventivă”, a declarat Medvedev, citat de agenţiile de presă ruse.

A permite Ucrainei arme nucleare – pas pe care nu l-a propus public nicio ţară occidentală – ar însemna “o rachetă cu încărcătură nucleară care vine în direcţia lor”, a spus Medvedev, care a fost preşedinte al Rusiei între 2008 şi 2012.

“Anglo-saxonii nu înţeleg pe deplin acest lucru şi (ei) cred că nu se va ajunge la asta. Se va ajunge în anumite condiţii”, a mai spus responsabilul rus.

După invazia sa din Ucraina de anul trecut, Rusia, care deţine mai multe arme nucleare decât orice alt stat, a acuzat în mod repetat Occidentul că s-a angajat într-un război “prin interpuşi” împotriva ei şi a atenţionat că acest conflict ar putea escalada. Occidentul afirmă că vrea să ajute Ucraina să înfrângă Rusia, dar preşedintele american Joe Biden a avertizat că o confruntare directă între NATO şi Rusia ar duce la un al treilea război mondial, menţionează Reuters.

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (26/05/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA E & O 03/04.07.2023

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2023)

Constituirea Consiliului de Administratie ca organ de conducere in urma AGA

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (26/05/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

MedLife S.A. (M) (26/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R) aug 2022 - mar 2023