Update articol:
ADVERTORIAL

ECTA avertizează asupra consecințelor negative ale interzicerii furnizorilor chinezi pentru bunăstarea UE și realizarea retelelor 5G

ECTA (Asociația Europeană a Telecomunicațiilor Concurente) denunță orice interdicție a furnizorilor chinezi de 5G din motive geopolitice și subliniază că astfel de decizii pot fi justificate numai pe baza unor fapte bine stabilite. Setul de instrumente 5G al UE oferă un cadru adecvat pentru a răspunde problemelor de securitate care afectează rețelele viitorului, respectând totodată suveranitatea europeană și națională, potrivit unui comunicat de presă al ECTA.

ECTA avertizează împotriva consecințelor nefaste pe care le va avea eliminarea anumitor furnizori asupra intereselor consumatorilor și ale afacerilor și asupra coeziunii pieței interne.

O reducere a numărului de furnizori din întreaga lume de la 5 la 3 nu va avea doar un impact asupra sectorului telecomunicațiilor prin creșterea costurilor, afectarea performanței, întârzieri în construcția rețelelor 5G și limitarea potențialului de inovare, ci va avea ample consecințe socio-economice, cum ar fi reducerea capacității întreprinderilor, instituțiilor publice, societății civile și utilizatorilor finali individuali de a oferi noi servicii digitale și de a stimula cu succes creșterea și redresarea economică – o capacitate pe care factorii de decizie din UE o consideră, în mod corect, esențială pentru asigurarea bunăstării noastre viitoare.

ECTA și membrii săi reamintesc, de asemenea, că accesul la furnizori specifici, dacă nu este garantat în mod echivalent pentru toți operatorii, riscă să denatureze concurența. Aceste implicații se pot materializa nu numai în interiorul statele membre, ci și între ele, permițând astfel unora să obțină un avantaj comparativ prin tehnologii mai avansate și mai eficiente.

Prin urmare, o abordare sigură a viitorului a securității rețelelor europene ar trebui să rămână atât bazată pe dovezi, cât și rezonabilă din punct de vedere comercial, să implice comunitatea operatorilor și să evite prejudecățile care distrug valoarea. Standardele, certificarea și reglementările legale trebuie să se unească pentru a crea un cadru coerent care să asigure securitatea și accesibilitatea comunicațiilor electronice.

Membrii ECTA sunt uniți în ideea de competiție ca motor al investițiilor eficiente și cel mai mare factor de inovare, alegere și beneficii pentru cetățeni și întreprinderi, precum și pentru economia europeană în ansamblu. Acesta este mesajul cheie pe care ECTA și membrii săi îl promovează continuu.

ECTA, Asociația Europeană de Telecomunicații Concurente (www.ectaportal.com), este asociația comercială paneuropeană care reprezintă mai mult de 100 de operatori de telecomunicații și furnizori de soluții digitale de top din Europa. De mai bine de două decenii, ECTA susține interesele de reglementare și cele comerciale ale operatorilor de telecomunicații, furnizorilor de servicii Internet și producătorilor de echipamente în căutarea unui mediu de reglementare echitabil care să permită tuturor furnizorilor de comunicații electronice să concureze în condiții echitabile. Membrii noștri au fost și sunt lideri în inovație în servicii de internet, bandă largă, comunicații de afaceri, divertisment și mobile.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021