Update articol:

Emmanuel Macron susţine convocarea unei convenţii de revizuire a tratelor UE

Emmanuel Macron/ Sursa foto: Twitter Emmanuel Macron/ Sursa foto: Twitter

Preşedintele francez Emmanuel Macron a susţinut luni apelurile la convocarea unei convenţii pentru a discuta posibile modificări la tratatele care guvernează Uniunea Europeană, relatează dpa şi AFP, potrivit Agerpres.

Macron a spus că este “pentru această reformă instituţională” în cadrul unui discurs susţinut în cadrul Parlamentului European la Strasbourg.

“Va trebui să ne reformăm textele, este evident. Una dintre căile acestei reforme este convocarea unei convenţii de revizuire a tratatelor. Este o propunere a Parlamentului European şi eu sunt de acord cu ea”, a spus Macron în faţa legislativului comunitar.

Discursul lui Macron s-a făcut ecoul propunerilor cetăţenilor de reformare a UE care au fost prezentate la sfârşitul lui aprilie drept rezultat al unui dialog cetăţenesc de un an de zile privind viitorul blocului comunitar, aşa-numita Conferinţă privind viitorul Europei.

Preşedintele francez a mai spus că vrea să discute despre posibile schimbări la tratatele UE la viitorul summit al liderilor UE.

BVB | Știri BVB