Update articol:

Eşec major pentru PSD – nu a existat cvorum pentru moţiunea de cenzură

cilacu Sursa foto: Facebook.com

În şedinţa de astăzi a Parlamentului nu a existat cvorum pentru moţiunea de cenzură, ceea ce arată un eşec major al PSD. Astfel, moţiunea nu se va dezbate şi nici nu se va vota astăzi.       

După ce s-a făcut apelul nominal al parlamentarilor, s-a constatat că nu există cvorum (170 parlamentari  prezenți față de 233 necesari). Ciolacu a anunțat că s-a închis ședința, deoarece au fost prezenți dor 226 de senatori și deputați, un număr insuficient.

PSD are 193 de senatori și deputați, PRO România are 24, ALDE are 7 parlamentari, iar noul partid al lui Dan Voiculescu, PPUSL, are 9 parlamentari. În total erau 233 de de voturi, adică fix numărul minim necesr pentru adoptarea moțiunii de cenzură și demiterea Guvernului Orban.

Însă, potrivit unor anunțuri, un parlamentar PSD a fost nevoit, încă de duminică, să intre în carantină. De asemenea, un alt parlamentar social-democrat a confirmat pentru Știrile Pro TV că a fost lovit de o criză de bronșită, astfel că el susține că s-ar fi internat în spital.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, luni, că va propune excluderea din partid a parlamentarilor PSD care au lipsit de la Parlament. 

La Senat s-a terminat apelul și sunt absenți: Roxana Pațurcă și Carmen Dan. La Camera Deputaților sunt absenți: Dan Ciocan, Cătălin Rădulescu, Adrian Todor.

Plenul reunit al Parlamentului trebuia să dezbată, luni, moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului condus de Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a declarat că moțiunea de cenzură depusă de 206 parlamentari PSD „este consumată” și este în afara cadrului constituțional. El a respins acuzațiile lui Victor Ponta că ar exista „un blat PSD-PNL”.

 

BVBStiri BVB

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (01/03/2021)

Modificare in Consiliul de Administratie

RETRASIB SA (RTRA) (01/03/2021)

Oferta Publica de Cumparare - 04.03.2021 - 24.03.2021