Update articol:

Este ora 6 dimineața la Kiev. Iată ce trebuie să știți

Volodimir Zelenski/ Sursa foto: twitter.com/ZelenskyyUa Volodimir Zelenski/ Sursa foto: twitter.com/ZelenskyyUa

O nouă imagine din satelit arată distrugerea elicopterelor rusești pe un aeroport din Herson, în timp ce supraviețuitorii și filmările cu drone dezvăluie amploarea devastării în orașul Mariupol, din sud, potrivit CNN.

Iată cele mai recente:

Semnalul NATO al lui Zelensky: Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a lăsat cel mai clar indiciu de până acum că nu se așteaptă ca țara sa să se alăture NATO prea curând. „De ani de zile am auzit despre cum se presupune că ușa este deschisă [pentru aderarea la NATO], dar acum auzim că nu putem intra. Și este adevărat și trebuie recunoscut”, a spus el. Dorința Kievului de a face parte din alianța de apărare formată din 30 de membri a fost printre nemulțumirile pe care liderul rus Vladimir Putin le-a citat în încercarea de a-și justifica invadarea Ucrainei. Într-o altă declaraţie de marți, Zelensky a spus că articolul 5 al NATO – principiul că un atac asupra unui membru este un atac asupra tuturor – „nu a fost niciodată atât de slab ca acum”.

Zelensky se va adresa parlamentarilor americani: Președintele ucrainean urmează să țină miercuri un discurs în fața Congresului SUA și este probabil să facă noi apeluri pentru măsuri precum o zonă interzisă de zbor și să ceară ajutor pentru achiziționarea de avioane de luptă. Președintele Joe Biden a respins aceste mișcări, deoarece ar putea trage SUA în conflict cu Rusia, dar este supus unei presiuni din ce în ce mai mari din partea parlamentarilor pentru a face mai mult cu privire la Ucraina. Se așteaptă că președintele SUA va anunța o asistență suplimentară de securitate de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina, a declarat un oficial de la Casa Albă pentru CNN

La sol: Imagini recente din satelit și drone arată că armata ucraineană a distrus cel puțin trei elicoptere militare rusești pe aeroportul Herson din sudul Ucrainei.

Orașele cheie, inclusiv din jurul Kievului și Mariupolului, au raportat pagube extinse și situații îngrozitoare care au fost descrise drept „iad”. Explozii s-au auzit în suburbiile Kievului miercuri dimineața, în timp ce sirenele de raid aerian au răsunat din nou în capitala Ucrainei. Decese au fost raportate, de asemenea, marți, după ce bombardamentele au lovit clădiri din zonele rezidențiale din Kiev.

Ucrainenii acuză ruşii că ţin oamenii prizonieri în spitaler: Un oficial ucrainean a acuzat trupele ruse că țin oamenii prizonieri la un spital din Mariupol. Șeful administrației regionale Donețk a spus că medicii și pacienții sunt reținuți împotriva voinței lor în spitalul regional de terapie intensivă Mariupol. Viceprimarul orașului a mai spus că forțele ruse „distrug” orașul asediat. La Mariupol se vedeau case mocnind. Oficialii ucraineni estimează că peste 2.500 de civili au murit în oraș.

Vizita liderilor UE: Prim-ministrul ceh a declarat că „obiectivul principal” al vizitei liderilor polonezi, slovenii și cehi la Kiev este de a le spune ucrainenilor că „nu sunt singuri” în lupta lor împotriva invaziei ruse. Cei trei lideri au sosit cu trenul marți și s-au întâlnit cu Zelensky și cu premierul ucrainean Denys Shmyhal.

Evacuări: Aproape 29.000 de civili au fost evacuați marți prin coridoarele de evacuare, a declarat viceprim-ministrul Ucrainei, cei mai mulți dintre ei – 20.000 – părăsind Mariupol. Din cele 4.000 de mașini care au părăsit orașul, 570 au ajuns în orașul Zaporizhia, din sud-estul orașului, a declarat un oficial. Alte mii au fost evacuate din regiunea Sumy, în timp ce 320 de secții și angajați ai unui spital au fost evacuați din regiunea Harkov.

BVB | Știri BVB

FARMACEUTICA REMEDIA SA (RMAH) (11/08/2022)

Conferinta telefonica investitori si analisti - 12.08.2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022 si invitatie conferinta investitori

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022

CONPET SA (COTE) (11/08/2022)

Disponibilitate raport S1 2022