Update articol:

Farmaceutica Remedia vinde 52 farmacii către Help Net Farma pentru suma 8,5 milioane euro

Farmaceutica REMEDIA S.A. a semnat contractul pentru vânzarea fondului de comert aferent a 52 farmacii către Help Net Farma S.A. pentru suma de până la 8,5 mil. EUR, urmând direcțiile și obiectivele aprobate de Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor din 04.12.2019,  potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Tranzacția este supusă avizării de către Consiliul Concurenței.

Prin această acțiune Farmaceutica REMEDIA S.A. confirmă așteptările investitorilor de a crește profitabilitatea companiei, de a asigura resurse de consolidare și dezvoltare a liniilor de afaceri de perspectivă și de a cristaliza noi direcții inovatoare în domeniul serviciilor de sănătate, arata comunicatul.

Prin integrarea în HelpNet, parte a grupului Phoenix, aflat în plină dezvoltare pe piața din România și din Europa, cu viziunea de a deveni cel mai performant grup de servicii de sănătate integrate, personalului din farmaciile REMEDIA i se va oferi ca oportunitate o platformă de dezvoltare profesională și personală de nivel înalt, se mai spune in comunicat.

„Cel mai important lucru în dezvoltarea unei afaceri este să ai viziune, determinare și resursele necesare. Știu că Help Net țintește sus și sunt convins că cele 52 de farmacii ale noastre vor contribui la viziunea Help Net de a se dedica nevoilor pacienților din România și de a le oferi angajaților noștri un mediu de lucru excelent” a declarat Valentin – Norbert ȚARUS, CEO și acționar principal al Farmaceutica REMEDIA S.A.

Fondul de comerţ este constituit din ansamblul bunurilor mobile şi imobile, corporale şi necorporale (mărci, firme, embleme, brevete de invenţii, vad comercial), utilizate de un comerciant în vederea desfăşurării activităţii sale.

Lanțul Remedia are 100 farmacii și oficine locale de distribuție, potrivit rapoartelor companiei. 

TARUS VALENTIN-NORBERT controlează compania, cu 65,6% din acțiuni, în timp ce Pavel Ionica Mirela are 24,23%.

BVBStiri BVB

SOCEP S.A. (SOCP) (02/12/2020)

Corectia valorii dividendului brut per actiune

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (02/12/2020)

Semnarea unui contract de creditare: ProCredit Bank - Dendrio

TURBO LONG ON BRD GROUPE SICIETE GENERALE SA (RCBRDTL3) (02/12/2020)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG - modificare limita variatie din 03.12.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (02/12/2020)

Incheierea procesului de fuziune a societatilor de servicii energetice

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (02/12/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23 - 27.11.2020