Update articol:
JUMĂTATE FAȚĂ DE ȚINTĂ

Foștii manageri de la FP au strâns numai 100 de milioane de lire sterline, în oferta publică a Mobius Investment Trust plc

Mark Mobius si Greg Konieczny

Fondul veteranului pe piețele emergente Mark Mobius a strâns numai 100 de milioane de lire sterline în oferta publică inițială încheiată săptămâna trecută, adică numai jumătate față de cât își propusese.

Mobius Capital Partners anunțase că țintește 200 de milioane de lire sterline pentru Mobius Investment Trust plc, care va investi în companii mici și mijlocii, de pe piețele de frontieră și emergente.

Fondatorii Mobius Capital Partners, Mark Mobius, Carlos Hardenberg și Greg Konieczny, precum și angajații au investit 5,7 milioane de lire în fond. Cei trei au experiență în două dintre cele mai mari companii de investiții listate la Londra – Templeton Emerging Markets Investment Trust plc și Fondul Proprietatea.

Mark Mobius a declarat: “La mulțumim acționarilor noștri pentru susținere și pentru succesul IPO-lui Mobius Investment Trust. Acest lucru reprezintă un sprijin solid pentru strategia noastră, având în vedere sentimentul de reticență față de piețele de frontieră și emergente”.

Potrivit prospectului, Fondul țintește să ofere un randament total între 12 și 15% pe an, pe termen lung și se așteaptă ca dividendele să reprezinte o componentă importantă din acest randament.

Fondul intenționează să distribuie bani acționarilor anual și se așteaptă ca prima distribuție să aibă loc la finalul anului fiscal care se încheie la 30 noiembrie 2019 și să fie plătită în prima jumătate anului 2020.

BVBStiri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

DAFORA SA (DAFR) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

ROMCAB SA (MCAB) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020