Update articol:

Gabriela Firea reacţionează la acuzaţiile lui Florin Cîţu: “Va fi cutremur politic! Voi răspunde punctual aberațiilor transmise de ministrul de finanțe – primul speculant pe curs al țării”

Sursa foto: facebook.com/gabifirea

Primarul Capitalei Gabriela Firea a reacţionat în această dimineaţă, după ce a fost acuzată de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, că a cheltuit bugetul Bucureștiului în scop electoral.

Aceasta a spus: “Nu mai petreceți, mâncați, beți și stați prin curent și praf, în birourile ministeriale! Mă sună presă de dimineață să-mi ceară reacție cu privire la ce a zis vremelnicul șef peste Finanțele țării despre mine și Primăria Capitalei.

Da, mă autodenunț: am folosit bugetul Capitalei pentru oameni – ceea ce dumnealui numește în “scop electoral”.

Florin Cîţu: Cheltuielile de personal la Primăria Bucureşti au crescut de la 581,7 milioane lei în 2016, la 1,5 miliarde lei în 2019, iar cheltuielile cu asistența socială -de la  2,6 milioane lei în 2016, la 420,5 milioane lei în 2019

 

Da, recunosc: am alocat resurse cu nemiluita pentru spitale, cumpărarea de noi autobuze, ambulanțe, lărgirea de artere, modernizarea țevilor de termoficare, consolidarea clădirilor cu bulină, sprijin financiar pentru persoane cu dizabilități, femei însărcinate, nou născuți, familii monoparentale, tratamente FIV – proiecte în premieră -, recuperarea parcurilor, a spațiilor verzi, plus subvențiile la transport și energie termică etc.

Și da, am tăiat robinetul firmelor căpușă abonate ani de-a rândul la bugetul Capitalei – cele mai multe ale unor membri sau/și simpatizanți/ sponsori ai PDL-PNL. De asta țipă toți acum, în campanie! Vor din nou unul de-al lor la Primărie să facă ce știu ei mai bine! Mult pentru afacerile lor, puțîn pentru cetățeni!

Companiile municipale care sunt și rămân ale cetățenilor nu sunt bune, pentru că fac treabă de calitate și economii la buget! Să vină din nou căpușele lor, să se mufeze la banii bucureștenilor!

Tehnic, voi organiza o conferință de presă și voi răspunde punctual aberațiilor transmise de ministrul de finanțe – primul speculant pe curs al țării! Inclusiv cât avem cu toții de plătit, de pe urmă împrumuturilor și a deciziilor controversate privind retrocedări în parcuri ale unor primari de dreapta!

Așa de buni pentru bucureșteni, încât au lăsat în urma lor zero proiecte realizate dar sute de milioane de euro datorate.

Îl invităm și pe domnul minitru, să spună în față bucureștenilor de ce a tăiat de la 55 la 50% cota pentru anul acesta, alocată Primăriei Generale inițial, știind din start că banii vot fi insuficienți pentru nevoile Capitalei. În condițiile în care Bucureștiul contribuie cu 25% la PIB-ul României iar PMB primește un infim procent de 0,6, fiind singură primărie din țară care nu este lăsată să colecteze impozite locale.

Va urma! Va fi cutremur politic!”

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (14/04/2021)

VAN la data de 31.03.2021

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (14/04/2021)

Perioada inchisa tranzactionare 15.04.2021 - 14.05.2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (14/04/2021)

Structura actionariat la data de 31 martie 2021