Update articol:

General Electric obţine 21,4 miliarde de dolari din vânzarea unei divizii către Danaher

Sursa Facebook

Acţiunile General Electric (GE) au urcat luni cu 15%, după ce conglomeratul industrial a anunţat vânzarea diviziei sale biofarma către Danaher Corp, pentru 21,4 miliarde de dolari, prima achiziţie majoră sub conducerea noului director general Larry Culp, transmit Reuters şi Bloomberg, potrivit Agerpres.
Tranzacţia, care ar urma să se finalizeze în trimestrul patru din acest an, va ajuta General Electric să-şi reducă datoria masivă, evaluată la 121 miliarde de dolari.
În ultimii ani, gigantul american cu o vechime de 126 de ani s-a confruntat cu dificultăţi financiare, ratingul său fiind retrogradat de toate marile agenţii de evaluare financiară. 
Acţiunile GE au scăzut cu peste 80% faţă de nivelul de vârf înregistrat în august 2000, dar, după numirea lui Culp anul trecut, investitorii şi-au redobândit încrederea, iar titlurile au crescut cu aproximativ 35% anul acesta.
Divizia biofarma a GE, care produce instrumente, consumabile şi softuri care sprijină cercetarea şi dezvoltarea medicamentelor, a avut anul trecut venituri de aproximativ trei miliarde de dolari.
GE este prezentă pe piaţa din România din 1984. Pe lângă GE Capital, activităţile General Electric se întind de la producţia de motoare de avion şi turbine până la producţia de echipamente medicale.