Update articol:

Global Medical Solutions, integrator de soluții medicale, vrea să lanseze un plasament privat pentru vânzarea a 40% din companie și să se listeze la BVB

Acționarul majoritar al Global Medical Solutions SA, integrator de soluții medicale, pregătește un Plasament Privat prin intermediul căruia intenționează să vândă un pachet minoritar semnificativ, de până la 40% din companie. Plasamentul urmează să aibă loc în cursul lunii octombrie și va fi urmat în perioada următoare de o listare la Bursa de Valori București, prin intermediul SSIF BRK Financial Group, conform reprezentanților companiei.

Plasamentul vine într-un moment în care compania a atins un grad de maturiate și capitalizare solid, astfel încât pasul către listare este unul firesc, care oferă accesul atât companiei la instrumentele pieței de capital, cât și investitorilor la un emitent nou cu perspective solide de creștere, consideră Mariana Paraschiv, director general la GMS.

Global Medical Solutions a luat ființă acum 11 ani, inițial ca finanțator de soluții medicale, urmând ca, la scurt timp, să se poziționeze și ca integrator de soluții medicale atât pentru mediul privat, cât și pentru cel public. Global Medical Solutions este reprezentantul național al companiei Samsung Medison, specializată în echipamente de imagistică cu ultrasunete, un afiliat al companiei globale de elită Samsung Electronics.

Mariana Paraschiv a declarat, pentru Financial Intelligence:  “Anul 2021 a venit cu realizări inovative, dar și cu multe oportunități pentru anii următori în ceea ce privește investițiile în proiecte integrate, spitale multidisciplinare, precum și extinderea teritorială agreată în concordanță cu politica de expansiune a Samsung Healthcare”.

Compania a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 25.013.412 lei, iar EBITDA s-a situat la o valoare de 6.319.594 lei, cu o marja comercială de 26%, potrivit Marianei Paraschiv, care adaugă: “Din cauza pandemiei de COVID 19, care a creat o stare de impredictibilitate, ne-am hotărât să schimbăm strategia, cu o abordare a pieței gândind “Outside the box”, iar Divizia de Marketing ne-a dat soluția pentru a reuși să ne adaptăm dorințelor clienților noștri.

Estimăm să încheiem anul acesta cu o creștere de circa 25% a cifrei de afaceri, ceea ce ne face să credem că am reușit să implementăm strategiile corecte și eficiente.

Domeniul medical va avea alocată o sumă importantă din noul PNRR, circa 2,45 miliarde euro, pentru dezvoltarea de ambulatorii și achiziția de echipamente pentru unitățile spitalicești, atât din mediul rural, cât și din cel urban. Acest aspect ne conferă convingerea că GMS va continua să dezvolte proiecte noi, să furnizeze produse de ultima tehnologie și mai ales să pătrundă în zona de telemedicină, IT și dezvoltarea de tehnologii moderne.

Estimăm, pentru anii următori, o accelerare în creșterea cifrei de afaceri, cu 30%-40%, în principiu creșterile provenind din proiecte PNRR, construcții și extinderi de clinici și spitale private, surse bugetare proprii pentru proiecte ale consiliilor județene și primăriilor.”

Potrivit Marianei Paraschiv, compania are un proiect la nivel național de a dezvolta în mediul rural cabinete medicale foarte bine dotate cu produse de ultima tehnologie: “Dorim să sprijinim astfel asigurarea unui act medical de calitate și să contribuim totodată la creșterea accesului populației la servicii medicale, acces care în prezent este limitat sau inaccesibil. Din discuțiile cu Autoritățile Publice Locale, am identificat o deschidere foarte mare și un sprijin important din partea acestora, pentru că suntem împreună direct interesați de sănătatea populației.

GMS a adus și va continua să aducă în România tehnologii de tip single cristal, softuri 5D, Radiologie cu detecție automată, produse pe care toți clienții utilizatori de echipamente de diagnostic ar trebuie să le aib[ în clinică sau spitale, pentru a îmbunătăți acuratețea actului medical.

Din analizele noastre, digitalizarea este un segment de dezvoltare a medicinei la nivel global dispunând și de tehnologie de ultima ora. Avem un proiect foarte bine pus la punct și vom pătrunde în zona de telemedicină, IT și tehnologii high tech. Acesta este viitorul și practic potențialul de dezvoltare este unul imens în următorii ani.

Majoritatea clinicilor și spitalelor din România sunt deja clienții noștri și vom continua să dezvoltăm parteneriatul cu acestea, în vederea implementării soluțiilor medicale de care au nevoie pentru a asigura servicii medicale de înaltă performanță și acuratețe. Seriozitatea și profesionalismul companiei noastre stau la baza unor parteneriate puternice și de viitor cu toate entitățile medicale din piață.

În medie, avem peste 120 clienți noi anual, iar această cifră este în creștere odată cu extinderea regională și cu diversificarea portofoliului de produse, concomitent cu vânzări cross-selling pe aceleași specialități medicale.“

Pe lângă produsele oferite, compania oferă finanțări flexibile, rate.

În prezent, compania are birouri în Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Iași, Bacău și Republica Moldova și este în discuții avansate, astfel încât din 2022 să deschidă filiale în Grecia, Ghana și potențial în Senegal.

Acționarul majoritar al Global Medical Solutions este Lucian Paraschiv, cu o deținere de 96% din companie.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (07/02/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)