Update articol:

Google plăteşte 4,5 miliarde de dolari pentru o participaţie în subsidiara digitală a conglomeratului indian Reliance Industries

Google, deţinut de gigantul american din domeniul tehnologiei Alphabet Inc, a anunţat miercuri că va plăti 4,5 miliarde de dolari pentru a achiziţiona o participaţie de 7,7% în subsidiara digitală a companiei Reliance Industries din India, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Cu investiţia Google, investitorii s-au angajat în ultimele luni la o investiţie totală de 20,22 miliarde de dolari, a anunţat preşedintele conglomeratului Reliance – miliardarul Mukesh Ambani.

Investiţia Google în Jio Platforms evaluează platforma digitală la 58,01 miliarde de dolari, se arată într-un comunicat al companiei.

Jio Platforms deţine aplicaţii de muzică şi filme dar operaţiunile sale de bază sunt în domeniul telecomunicaţiilor – prin Jio Infocomm – cel mai mare operator de telefonie mobilă din India, cu peste 387 milioane de utilizatori.

Anunţul tranzacţiei dintre Reliance-Google vine după ce marţi Sundar Pichai, directorul general al Alphabet, a anunţat că firma va investi în India aproximativ zece miliarde de dolari în următorii cinci – şapte ani.

Şi diviziile de investiţii ale producătorilor de chipuri Qualcomm şi Intel Corp au achiziţionat luna aceasta participaţii în Jio Platforms. 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (28/10/2020)

Comunicat - Indicatori operationali-cheie T3 2020

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (28/10/2020)

Raport privind rezultatele operationale cheie 9 luni 2020

OMV PETROM S.A. (SNP) (28/10/2020)

Disponibilitate raport trim 3 2020