Update articol:

Grecia va sparge compania de gaze naturale DEPA în două şi va vinde acţiunile statului la fiecare divizie

Compania naţională de gaze naturale DEPA va fi divizată în două entităţi separate: una care va regrupa reţelele de distribuţie a gazelor naturale şi una care va regrupa operaţiunile de retail ale DEPA, a declarat joi adjunctul ministrului Energiei din Grecia, Gerasimos Thomas, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Oficialul citat a mai spus că Guvernul de la Atena intenţionează să îşi vândă participaţia de 65% pe care o deţine la fiecare divizie, adăugând că există un interes puternic din partea investitorilor străini pentru această companie de utilităţi care importă gaze naturale din Rusia, Turcia şi Algeria.

“Credem că privatizarea va da o şansă pentru a folosi mai bine şi a dezvolta reţelele de distribuţie din ţară”, a spus Gerasimos Thomas.

Acesta a subliniat însă că o a treia companie va prelua proiectele de gazoducte, inclusiv interconectorul de gaze dintre Grecia şi Bulgaria, iar statul grec îşi va păstra participaţia la această companie.

Noul guvern conservator de la Atena, care a preluat puterea în luna iulie, şi-a exprimat dorinţa de a accelera privatizările în sectorul energiei, inclusiv la compania de gaze naturale DEPA, la care statul grec deţine un pachet de 65%.

Precedentul Guvern grec a adoptat un act legislativ care viza divizarea operaţiunilor DEPA, în ideea de a vinde un pachet de 50,1% din acţiunile diviziei care regrupa operaţiunile de retail ale DEPA şi un pachet minoritar de acţiuni la divizia care regrupa reţelele de distribuţie din Grecia. Însă actualul Guvern condus de premierul Mitsotakis a pregătit un act normativ pentru a amenda precedentul act legislativ cu privire la DEPA.

BVBStiri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (21/09/2021)

Raport curent conform art. 234 litera i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2021)

Convocare AGOA 27 (28) octombrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (21/09/2021)

Numire administrator provizoriu