Update articol:

Guvernul italian interzice, prin decret, accesul şi părăsirea a 11 localităţi din cauza coronavirusului

Sursa Pixabay

Executivul italian a aprobat, sâmbătă noapte, o serie de măsuri extraordinare pentru a încerca să oprească răspândirea coronaviruslui în nordul ţării, potrivit stirilorprotv.ro. Până în prezent, aici au fost înregistrate două decese şi 76 cazuri de infectare. Între măsurile luate se numără interdicţia de a intra şi de a părăsi 11 localităţi considerate epicentrul epidemiei.

„Am adoptat un decret pentru a opri această urgenţă. Obiectivul este protejarea sănătăţii italienilor, care este cel mai important lucru pentru noi”, a anunţat prim-ministrul Giuseppe Conte, după întâlnire. 

Conte a explicat că este vorba despre 10 localităţi din provincia Lodi din Lombardia (Casalpusterlengo, Codogno, Castiglione d’Adda, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo şi Sanfiorano), unde trăiesc aproximativ 50.000 de persoane, şi de Vo ’Euganeo din Pavova (Veneto), unde trăiesc circa 4.000 de oameni.

Specialiștii sunt îngrijorați: Ar putea exista îmbolnăviri cu coronavirus fără legătură cu China

 

Accesul şi părăsirea acestor localităţi sunt posibile doar în cazuri excepţionale. A fost ordonată suspendarea lucrului, a cursurilor şcolare şi a evenimentelor publice.

Autorităţile din Italia s-au mobilizat şi au ridicat în regiunea Veneto, în doar câteva ore, un spital de campanie, format din 12 corturi, gata să primească aproape o sută de pacienţi infectaţi cu temutul COVID 19. În rândul populaţiei din zonă, unde există şi o mare comunitate de români, s-a instaurat panica. Străzile micilor oraşe aflate în carantină sunt pustii. Oamenii se tem să mai iasă din case.

În regiunile Lombardia şi Veneto, unde trăiesc și comunități mari de români, autorităţile au luat măsuri speciale de prevenție, potrivit stirilorprotv.ro

Oficialii italieni sunt în alertă mai ales că numărul cazurilor de îmbolnăvire s-a dublat în numai 24 de ore. 76 de persoane au fost testate pozitiv.

 

BVBStiri BVB

UAMT S.A. (UAM) (30/10/2020)

Raport semestrial consolidat S1 2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (30/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (30/10/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 27.10.2020

ALRO S.A. (ALR) (30/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017