Update articol:

Guvernul urmează să aprobe majorarea stimulentului de inserţie în cazul persoanelor beneficiare de concediu pentru creşterea copilului

Guvernul Romaniei

Guvernul urmează aprobe miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, modificarea şi completarea OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, în sensul majorării stimulentului de inserţie “în situaţia în care persoana îndreptăţită să beneficieze de concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului realizează venituri supuse impozitului, diferenţiat în funcţie de vârsta copilului”, potrivit Agerpres.

Totodată, se arată în nota de fundamentare a proiectului, stimulentul de inserţie se propune a fi acordat şi “ca formă de sprijin pentru părinţii care au beneficiat de concediul pentru creşterea copiilor şi care fie şi-au pierdut locul de muncă înainte de solicitarea concediului, fie locul de muncă a fost desfiinţat sau angajatorul şi-a încetat activitatea în perioada în care părintele a beneficiat de concediul pentru creşterea copiilor, în scopul stimulării părintelui de a-şi găsi un nou loc de muncă şi de a se reintegra/integra pe piaţa muncii”.

Astfel, se propune ca stimulentul să se acorde: – în cuantum de 1.500 lei, dacă persoanele îndreptăţite obţin venituri supuse impozitului, oricând înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilităţi, acordat până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi;

– în cuantum de 650 lei: dacă persoanele îndreptăţite obţin venituri supuse impozitului, oricând după împlinirea de către copil vârstei de 6 luni, respectiv 1 an în cazul copilului cu dizabilităţi, acordat până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi; dacă persoanele îndreptăţite obţin venituri supuse impozitului, oricând după împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu dizabilităţi, acordat până la împlinirea de către copil a vârstei de 3 ani, respectiv 4 ani în cazul copilului cu dizabilităţi.

În cadrul şedinţei va fi adoptat şi un proiect de hotărâre pentru completarea articolului 7 din HG 365/2020 privind aprobarea schemei ‘Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa’, pentru perioada 2020-2022, precum şi a unor măsuri de aplicare a acesteia.

“Având în vedere necesitatea continuării sprijinirii crescătorilor de scroafe din rasele Bazna şi Mangaliţa, se impune bugetarea schemei pentru anul 2021, astfel încât să se continue susţinerea producţiei de purcei şi animale de reproducţie. (…) Prin prezentul proiect, se aprobă valoarea schemei de ajutor de minimis, pentru anul 2021, respectiv 700 mii lei, care se încadrează în valoarea totală estimată a schemei de ajutor de minimis, pentru perioada 2020-2022, de 4.000 mii lei. Resursele financiare se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2021”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de HG.

Un alt proiect de hotărâre aflat pe agenda şedinţei vizează înfiinţarea Comitetului Naţional de Securitate a Aviaţiei.

Totodată, Guvernul ar urma să aprobe, tot prin hotărâre, indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Modernizarea liniei feroviare Caransebeş – Timişoara – Arad, lucrare de utilitate publică de interes naţional”.

De asemenea, Executivul va decide printr-o altă hotărâre şi cu privire la indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Modernizarea infrastructurii de distribuţie a energiei electrice în Portul Constanţa”.

În reuniunea guvernamentală urmează să fie aprobată scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, unor unităţi sanitare din municipiul Bucureşti, municipiul Timişoara şi judeţele Alba, Argeş, Brăila, Caraş-Severin, Cluj, Dolj, Hunedoara, Mureş, Neamţ, Olt şi Suceava, în vederea protecţiei populaţiei afectate de noul coronavirus.

Tot cu titlu gratuit va fi decisă şi acordarea unor cantităţi de produse din rezervele de stat Ministerului Afacerilor Interne – Direcţiei Medicale – Centrului Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu ‘Dr. Nicolae Kretzulescu’ şi Spitalului de Urgenţă ‘Prof. Dr. Dimitrie Gerota’, în vederea aplicării măsurilor de prevenire şi limitare a transmiterii infecţiilor cu noul coronavirus (2019-nCoV).

Nu în ultimul rând, Guvernul ar urma să aprobe şi un memorandum privind aprobarea procedurii pentru desemnarea candidatului României pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021