Update articol:

Guvernul vrea să acorde Tarom și Blue Air credite cu garanții de stat care să compenseze lipsa de lichidități generată de pandemia COVID-19

Guvernul vrea să acorde Tarom și Blue Air credite cu garanții de stat care să compenseze lipsa de lichidități generată de pandemia COVID-19, reiese dintr-un comunicat.

Astăzi, 27 iulie 2020 au avut loc la sediul Guvernului României, în prezența Prim-Ministrului Ludovic Orban, a miniștrilor Lucian Bode și Florin Cîțu consultări între reprezentantii Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor (MTIC), Ministerului Finanțelor Publice (MFP), Cancelariei Prim-Ministrului si ai companiilor aeriene TAROM și BLUE AIR, având ca subiect identificarea celor mai bune soluții și a pașilor de urmat pentru susținerea financiară a celor doi operatori aerieni de curse aeriene regulate, în contextul crizei generate de pandemia COVID-19, potrivit comunicatului Guvernului.
Guvernul a aprobat în cursul lunii aprilie 2020, prin Memorandum, acordarea unor ajutoare de stat companiilor aeriene TAROM si BLUE AIR pentru acoperirea pierderilor generate de reducerea semnificativă a cererii de trafic aerian pe perioada pandemiei COVID-19. În cursul aceleași luni, MTIC a depus la Comisia Europeană prenotificarea pentru autorizarea măsurii de ajutor de stat.
“Concret, analizăm posibilitatea acordării unor credite cu garanții de stat care să compenseze lipsa de lichidități generată de pandemia COVID-19.
In cazul Tarom, compania a prezentat elementele Planului de Restructurare, care urmează să fie trimis în cursul lunii august 2020 spre aprobare Directoratului de Competitivitate al Comisiei Europene. In baza acestui plan ajutorul de salvare acordat Tarom în cursul lunii februarie a.c. se va transforma într-un ajutor de restructurare.
În cadrul întâlnirii de astăzi au fost stabilite acțiunile concrete care vor fi întreprinse de MTIC și MFP în perioada imediat următoare, astfel încât procedura de notificare la Comisia Europeană a celor două ajutoare de stat să fie finalizată până la sfârșitul lunii iulie, ceea ce va permite declanșarea procedurilor legale pentru accesarea ajutoarelor și asigurarea fondurilor necesare pentru ca TAROM si BLUE AIR să traverseze perioada de criză din sectorul transporturilor aeriene. Accesarea acestor ajutoare de stat se va face numai după aprobarea prealabila din partea Directoratelor responsabile din cadrul Comisiei Europene”, se mai arata in comunicat.

BVBStiri BVB

Turbo Long on Volkswagen AG Vorzuge (RCVWTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 13:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

MedLife S.A. (M) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

Turbo Long on adidas AG (RCADSTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 11:30 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

Erste Group Bank AG (EBS) (20/09/2021)

Notificare - detineri < 4%