Update articol:

Huawei intră în competiție cu Tesla, în cursa de mașini electrice din China

Huawei rezultate financiare primul trimestru 2021 venit
  • Prima mașină cu sistemul de operare HarmonyOS al Huawei va fi Aito M5, o mașină care funcționează atât cu electricitate, cât și cu combustibil.

  • Livrările sunt programate să înceapă în jurul datei de 20 februarie, după Anul Nou

 

La mai puțin de o săptămână după ce start-up-ul chinezesc de mașini electrice Nio a anunțat că este cel mai recent concurent al Tesla, Huawei a publicat detalii despre un vehicul despre care susține că depășește modelul Y al companiei americane, potrivit CNBC.

Gigantul tehnologic chinez Huawei este cel mai bine cunoscut pentru produsele sale de telecomunicații și smartphone-uri și spune că nu va produce mașini singur. Dar a lucrat cu producătorii de automobile pe tehnologia auto, cum ar fi conducerea autonomă.

Prima mașină cu sistemul de operare HarmonyOS al Huawei va fi Aito M5, o mașină care funcționează atât cu electricitate, cât și cu combustibil, a declarat Richard Yu, director executiv și CEO al grupului de afaceri de consum al Huawei.

Livrările sunt programate să înceapă în jurul datei de 20 februarie, după Anul Nou, a mai spus Yu, care este, de asemenea, și CEO al unității de soluții de afaceri inteligente pentru automobile a Huawei.

Prețurile post-subvenție pentru Aito M5 încep de la 250.000 de yuani (39.063 USD). Este mai mic decât modelul Y de la Tesla, care începe de la 280.752 de yuani după subvenții.

Recent, Nio a dezvăluit că livrările sedanului său electric ET5 vor avea loc în septembrie, cu un preț de pornire de 328.000 de yuani (51.250 USD) pre-subvenție. Sedanul ET7 al Nio, programat pentru livrare în martie, începe de la 448.000 de yuani.

Yu susține că Aito M5 oferă o putere maximă și o autonomie mai bună decât modelul Y. Cu toate acestea, spre deosebire de mașinile Tesla, Aito M5 nu este alimentat exclusiv cu electricitate, deoarece are un rezervor de combustibil pentru extinderea autonomiei de rulare, când bateria s-a epuizat.

Start-up-ul Li Auto dispune de o funcție similară de extindere a autonomiei alimentată cu combustibil pentru Li One, cel mai recent model prezentat cu un preț de 338.000 de yuani, fără subvenții.

Unele dintre numeroasele alte caracteristici descrise de Yu includ sticlă izolată fonic cu două straturi. „Veți ști dacă este premium sau nu după sunet”, a spus Yu, potrivit traducerilor în engleză.

Sistemul de operare propriu al Huawei

Aito M5 este primul model sub marca Aito, care înseamnă „adăugarea de inteligență la auto”. Face parte din producătorul auto Seres, ale cărui mașini au încorporat anterior componente Huawei, dar nu și designul, a spus Yu.

Seres, cunoscută și sub numele de SF Motors, este o filială din Silicon Valley a producătorului de automobile Sokon din Chongqing, potrivit site-ului web al companiei-mamă. Seres spune pe site-ul său că este „poziționat să construiască și să vândă în mod independent pe două dintre cele mai mari piețe din lume, SUA și China”.

Integrarea HarmonyOS cu noua mașină Seres din China este semnificativă, deoarece multe start-up-uri de mașini electrice au încercat să vândă ideea că automobilele vor ajunge să semene cu rolul smartphone-urilor în viața consumatorilor. Mașinile electrice vin fiecare cu un ecran tactil pentru reglarea funcțiilor mașinii și pentru a asculta muzică sau a viziona filme.

Unul dintre ceasurile inteligente de la Huawei poate fi folosit și ca cheie de mașină pentru Aito M5.

Huawei a lansat HarmonyOS în 2019, după ce administrația fostului președinte Donald Trump a pus compania pe o listă neagră care restricționa companiile americane să vândă tehnologie companiei chineze, invocând preocupări de securitate națională. Huawei a negat că reprezintă o astfel de amenințare.

Dar lista neagră l-a îndepărtat pe Huawei de sistemul de operare Android al Google. Huawei a început să lucreze la HarmonyOS în 2016.

BVB | Știri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (30/01/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23 ianuarie - 27 ianuarie 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023