Update articol:
Analiza BUCHAREST REAL ESTATE CLUB – “THE NEW FACE OF BUCHAREST”:

Investiții de 1 miliard de EUR în proiecte de locuințe midlle & upper class în Bucureşti

  • Volum de vânzări rezidențiale cu 19% mai ridicat în 2020 decât în 2019.

  • Specialiştii nu se aşteaptă la o criză imobiliară în acest an şi la o scădere a preţurilor în piaţa imobiliară, ci o posibilă creştere de 3-5%.

În contextul pandemiei și a creșterii exponențiale a timpului petrecut în casă, coroborat cu creșterea puterii de cumpărare a românilor, piața rezidențială traversează o perioadă de efervescență. Dezvoltatorii au în curs de derulare investiții de 1 miliard de EUR în proiecte de locuințe midlle & upper class, ce aduc o îmbunătățire a spațiului locuit în Capitală, conform analizei THE NEW FACE OF BUCHAREST realizată de BUCHAREST REAL ESTATE CLUB.

Conform datelor BUCHAREST REAL ESTATE CLUB, volumul total de investiții, pe toate sub-segmentele pieței imobiliare din București este de 3,5 miliarde euro (din care sectorul rezidențial – proiecte middle & upper class quality – reprezintă 1 miliard eur), în 60 de proiecte cu livrare în perioada 2020-2023 cuprinse în analiză. Potrivit specialiştilor din domeniu, jumătate din investiţii sunt în nordul Capitalei.

Din analiza BUCHAREST REAL ESTATE CLUB, zona care în continuare atrage cele mai multe proiecte quality este cea de nord, cu sub-piețele Barbu Văcărescu – Floreasca, Aviației, Pipera, Băneasa, Expoziției sau Sisești – Străulești.

Datele Agenției Naționale de Cadastru Imobiliar indică pentru 2020 un volum de vânzări rezidențiale cu 19% mai ridicat decât în 2019, în condițiile unui blocaj de două luni pe perioada stării de urgență din primăvara lui 2020.

În condițiile în care datele Eurostat indică un procent de 45,8%, aproape jumătate din populația României, care trăiește în locuințe supra-aglomerate, BUCHAREST REAL ESTATE CLUB estimează în continuare un potențial ridicat pentru noi dezvoltări rezidențiale.

Specialiştii nu se aşteaptă la o criză imobiliară în acest an şi la o scădere a preţurilor în piaţa imobiliară, ci o posibilă creştere de 3-5%, în condiţiile creşterii preţurilor materialelor de construcţii.

TENDINȚELE PRINCIPALE ALE SECTORULUI REZIDENȚIAL ÎN 2021

  • Apartamentele de două camere rămân majoritare în mixul dezvoltărilor rezidențiale pentru segmentul de mijloc, fiind cele mai cautate si abordabile din punctul de vedere al costului de achiziție.
  • Cererea pentru case este în creștere cu 30%, însă majoritatea proiectelor se concentrează pe apartamente în zone bine urbanizate.
  • Pandemia favorizează proiectele cu facilități multiple pentru locatari: zone verzi, locuri de joacă pentru copii sau spații destinate practicării sportului în aer liber.
  • Noi tipuri de compartimentări: în condițiile migrării spre un format de lucru hibrid în perioada următoare (câteva zile de la birou și câteva zile de acasă), dezvoltatorii iau în considerare pentru noile proiecte zone delimitate pentru amenajarea unui birou, ce poate oferi un confort ridicat.
  • Noi poluri de interes: odată cu inaugurarea M5, noua linie de metrou din vestul Bucureștiului, noi proiecte potențiale ar putea fi anunțate în perioada următoare în zonă. De asemenea, o altă zonă de interes care va atrage noi investiții este cea din imediata proximitate a Autostrăzii Urbane, unde mai mulți dezvoltatori au deja proiecte în pregătire.
  • Segmentul de lux este în plină dezvoltare, cu clienți din în ce mai sofisticați, care ajung să plătească până la 4-5.000 EUR/mp pentru proprietăți exclusiviste și ale căror venituri nu au fost afectate major de pandemie.

 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii