Update articol:

Iranul a interzis toate zborurile către Europa

iran Sursa foto: pixabay.com

Autorităţile din Iran au oprit toate zborurile către Europa. Clienţii îşi pot primi banii înapoi, a anunţat agenţia Irna. Oficialii din Iran au confirmat 4.747 de cazuri de coronavirus, o creştere cu 1.234 faţă de ziua precedentă, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.  Purtătorul de cuvânt a recunoscut că virusul este prezent în toate cele 31 de provincii ale Iranului. 

  • O deputată iraniană a decedat din cauza coronavirusului

O deputată iraniană a decedat din cauza coronavirusului, a raportat agenţia de ştiri semi-oficială Tasnim sâmbătă, un alt semn că boala se răspândeşte în interiorul instituţiilor statului, transmit AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Deputata care a murit vineri este Fatemeh Rahbar, de 55 ani, conform Tasnim, care nu precizează dacă aceasta este inclusă în bilanţul oficial de 124 de decese din ţară din cauza coronavirusului, publicat vineri. Ea făcea parte dintre candidaţii conservatori aleşi în februarie la Teheran în timpul unor legislative marcate de cel mai puternic absenteism din istoria ţării.

Rahbar este al doilea membru al parlamentului care moare din cauza coronaviruslui. În total opt politicieni sau înalţi lideri iranieni, între care Hossein Sheikholeslam, consilier al ministrului de externe, au murit din cauza bolii în Iran. Pe 2 martie, Tasnim a informat despre decesul lui Mohamed Mirmohammadi, membru al Consiliului de Discernământ, instanţă de arbitraj între instituţiile Republicii Islamice.

Ministrul adjunct al sănătăţii din Iran, Iraj Harirchi, şi un alt membru al parlamentului, Mahmoud Sadeghi, au anunţat şi ei că au a contractat virusul.

Vineri, Iranul a intensificat măsurile de restricţionare a liberei circulaţii luate pentru a limita răspândirea virusului. Joi, autorităţile au anunţat închiderea şcolilor şi universităţilor timp de o lună.

Iranul este una dintre ţările din afara Chinei cele mai afectate de epidemie. Începând de vineri, ţara a raportat 4.747 de infecţii.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (25/01/2021)

Calendar Comunicare Financiara 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/01/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 ianuarie 2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (25/01/2021)

Document informare - alocare actiuni BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (25/01/2021)

Autorizare ASF - Schimbare in conducerea executiva a administratorului SIF4