Update articol:

Iranul dezvăluie o bază subterană pentru drone militare

iran Sursa foto: pixabay.com

rmata Iranului a dezvăluit sâmbătă detalii ale unei baze subterane pentru drone militare, au relatat media de stat citate de Reuters. Nu a fost precizat în schimb locul unde se află baza.

Potrivit televiziunii publice, facilitatea din munţii Zagros adăposteşte 100 de drone, inclusiv Ababil-5, echipată cu rachete Qaem-9, versiune iraniană a rachetelor aer-sol americane Hellfire.

“Fără îndoială că dronele forţelor armate ale Republicii Islamice Iran sunt cele mai puternice din regiune”, a declarat comandantul şef al Armatei iraniene Abdolrahim Mousavi. “Capacitatea noastră de modernizare a dronelor este de neoprit”, a adăugat acesta, potrivit Agerpres.

Corespondentul televiziunii de stat a afirmat că a zburat, joi, cu elicopterul 45 de minute din oraşul Kermanshah, în vest, până la baza subterană secretă şi a avut ochii acoperiţi până la destinaţie.

Facilitatea s-ar afla la câteva sute de metri sub pământ, potrivit televiziunii.

Informaţia vine a doua zi după ce Gărzile revoluţionare iraniene au reţinut două petroliere greceşti în Golf, aparent în răspuns la confiscarea de către SUA a petrolului iranian de pe o navă sub pavilion rus sechestrată în largul coastelor greceşti, în aprilie.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)