Update articol:

Italia: Astaldi a solicitat protecţie faţă de creditori

Astaldi a cerut unui tribunal din Roma protecţie faţă de creditorii săi, în urma întârzierii vânzării unui pod în Turcia (denumit “Yavuz Sultan Selim”), a anunţat vineri compania italiană de construcţii, ceea ce a dus la un declin record al acţiunilor, transmite Reuters.

“Pentru a păstra și proteja activele Companiei, precum și interesele companiei părților interesate și pentru a proteja afacerea, permițând continuitatea operațiunilor italiene și străine, Consiliul de administrație al Astaldi a evaluat și a decis să depună la Curtea de la Roma cererea pentru o înțelegere cu creditorii “cu rezervare”, în conformitate cu articolul 161, subsecțiunea 6 și articolul 186-bis din R.D. din 16 martie 1942, nr. 267 cu modificările și completările ulterioare (“Legea privind insolvența italiană”)”, se arată într-un comunicat de presă remis vineri de către companie.

Astaldi, care are peste 10.500 de angajaţi, spera să vândă cel de-al treilea pod peste strâmtoarea Bosfor (Istanbul) pentru a-şi întări nivelul lichidităţilor şi a-şi reduce datoria, care se ridica la 1,26 miliarde euro (1,5 miliarde de dolari) la finalul anului trecut.

Turbulenţele politice din Turcia şi deprecierea semnificativă a lirei turceşti au dus la o întârziere semnificativă în primirea ofertelor. Prin urmare, obiectivele stabilite în strategia companiei pentru perioada 2018-2022 nu mai pot fi îndeplinite, a precizat Astaldi, potrivit Agerpres.

Vineri dimineaţă, acţiunile Astaldi înregistrau un declin de 19,3%, la nivelul record scăzut de 0,92 euro.

Astaldi a informat că a solicitat protecţie faţă de creditori “cu rezervare”, o modalitate folosită în Italia pentru a permite unei firme să-şi continue afacerile.

Astaldi SpA are o prezenţă importantă pe piaţa din România, având contracte – magistrala V de metrou București, podul de peste Dunăre de la Brăila, secțiuni din autostrada Transilvania – care depăşesc 1 miliard de euro.

 

BVBStiri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (27/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (27/09/2021)

Cerere de chemare in judecata formulata de un actionar

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (27/09/2021)

Restructurare datorii Computer Learning Center & ISEC Associates