Update articol:

Japonia anunţă un plan de 25 de miliarde de euro pentru a stopa scăderea natalităţii

bani, credit, euro Sursa Pixabay

Premierul japonez Fumio Kishida a anunţat joi un plan de 25 de miliarde de dolari pentru sprijinirea familiilor, în încercarea de a stopa scăderea ratei natalităţii în Japonia, care a atins un nivel record, informează AFP, potrivit Agerpres.

Planul include o creştere a alocaţiilor directe primite de părinţi, ajutoare financiare pentru educaţia copiilor şi îngrijirea prenatală, promovarea orelor de lucru flexibile şi a concediului parental pentru taţi.

Kishida a alocat un buget de 25 de miliarde de dolari pe trei ani pentru finanţarea acestor măsuri.

Ele sunt menite să stopeze scăderea ratei natalităţii la un nivel fără precedent şi să crească veniturile tinerilor şi ale generaţiei aflate la vârsta de a creşte copii, a declarat Fumio Kishida la o reuniune a miniştrilor, experţilor şi antreprenorilor.

Obiectivul este de a corecta rata natalităţii în Japonia, care este una dintre cele mai scăzute din lume, fără a cere populaţiei să suporte o povară mai grea, a subliniat premierul la această reuniune consacrată situaţiei demografice a ţării.

Japonia, care are o populaţie de 125 de milioane de locuitori, a înregistrat mai puţin de 800.000 de naşteri în 2022, cel mai mic număr de când există statistici. Ponderea demografică a persoanelor în vârstă a crescut puternic.

Planul a fost criticat pentru că nu are surse clare de finanţare, ceea ce ar însemna reduceri de cheltuieli în detrimentul altor elemente din bugetul de stat.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023