Update articol:

Lavrov spune că Rusia este gata să se întâlnească cu emisarul Vaticanului pentru pace în Ucraina

Sergey Lavrov/ Sursa foto: mid.ru

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a anunţat vineri că Moscova aşteaptă o vizită a emisarului Vaticanului pentru pace în Ucraina şi este gata să se întâlnească cu el, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Lavrov a spus în comentarii televizate: “Acum eforturile Vaticanului, al cărui trimis va veni din nou, continuă. Suntem gata să ne întâlnim cu toată lumea, gata să vorbim cu toată lumea”.

Reprezentantul Vaticanului, cardinalul Matteo Zuppi, a fost în China săptămâna aceasta, ca parte a unui efort diplomatic pentru a facilita pacea în Ucraina. Lavrov nu a spus când este el aşteptat în Rusia.

Printre altele, agenţia oficială de presă rusă TASS îl citează vineri pe Lavrov declarând că “o adevărată conspiraţie şi încercări prin pseudo-diplomaţie apar în jurul subiectului aşa-ziselor negocieri pentru a întoarce totul cu susul în jos”.

“Aşa cum au făcut-o la începutul evenimentelor ucrainene, care de mulţi ani au fost o prioritate pentru colegii noştri occidentali, în primul rând Statele Unite şi Marea Britanie. Ei au investit miliarde de dolari în opoziţia ucraineană, aducând-o la putere printr-o lovitură de stat sângeroasă neconstituţională”, a adăugat Lavrov la o masă rotundă la Moscova dedicată reglementării crizei ucrainene.

Potrivit lui Lavrov, Federaţia Rusă este pregătită să răspundă tuturor iniţiativelor serioase pentru o reglementare ruso-ucraineană – această poziţie nu s-a schimbat. “Am declarat că vom răspunde la toate propunerile serioase şi aşa acţionăm”, a spus el, citat de TASS.

“Mingea nu este în terenul Rusiei”, a insistat şeful diplomaţiei ruse, citat vineri de agenţia de presă EFE.

“Toate mingile, care sunt deja multe, sunt în terenul regimului de la Kiev”, a adăugat el, asigurând că Moscova va studia “toate propunerile serioase” pentru a găsi o soluţie.

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023