Update articol:

Ludovic Orban: “Va trebui să injectăm bani în economie”

Cîțu: Companiile a căror activitate nu afost afectata în această perioadă este important să plătească taxele, impozitele și contribuțiile

Premierul Ludovic Orban a anuntat, inanintea  ședinței de Guvern, despre ca sunt necesare măsurile în sprijinul economiei, în perioada epidemiei de coronavirus.

 

“Adoptăm un prim set de măsuri pentru a veni în sprijinul companiilor afectate, dar va trebui să urmărim cu mare atenție evoluția economiilor de la nivel european pentru a găsi soluții.

Măsurile sunt, pe de o parte, măsuri de a susține financiar, de la buget, efortul de plată a ceea ce se numește șomajul tehnic. Am ales această formulă pentru că foarte multe companii sunt companii care funcționau foarte bine, care plăteau la timp taxele. Aceste companii, odată ce trece vârful epidemiei și lucrurile revin la normal, vor reîncepe activitatea.

Va trebui să injectăm bani în economie, să creștem investițiile, va trebui să luăm măsuri care să poată dezvolta companiile. De asemenea, vom lua măsuri în ceea ce privește asigurarea capitalului de lucru. Noi trebuie să fim cu atenția în egală măsură asupra activităților economice care pot continua în condiții normale, dar să asigurăm și capitalul de lucru pentru a susține aceste companii”, a declarat Ludovic Orban, potrivit stiripesurse.ro.

Ministrul Finantelor, Florin Cîțu, a anunțat, pe Facebook: “Astăzi aprobăm primul set de măsuri pentru susținerea economiei. Cumulat, este un pachet de aproximativ 2% din PIB. Un efort important pentru România.

În funcție de evoluțiile din perioada următoare venim și cu alte măsuri.

În acest moment este nevoie de noi toți. Este nevoie de fiecare pentru a susține economia.

Companiile a căror activitate nu afost afectata în această perioadă este important să plătească taxele, impozitele și contribuțiile.

Trebuie să știți că nu vor exista probleme din partea statului cu plata la timp a facturilor, rambursarea TVA, salarii, pensii și ajutoare sociale.

Trecem împreună peste aceasta perioada!”

 

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern#LudovicOrban #SedintadeGuvern

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Miercuri, 18 martie 2020

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)