Update articol:

Malaezia trimite în judecată Goldman Sachs și doi ex-bancheri, pentru delapidarea fondului de stat 1MDB

Malaezia a dat în judecată Goldman Sachs și a doi foști angajați ai băncii din SUA, în legătură cu o investigație privind fapte de corupție și spălare de bani la fondul de stat 1MDB.

Malaezia va cere ani de închisoare, precum și miliarde de dolari de la Goldman Sachs și alte patru persoane care ar fi deturnat aproximativ 2,7 miliarde de dolari de la fondul de stat 1Malaysia Development Bhd (1MDB), a declarat procurorul general Tommy Thomas. Aceasta este prima dată când Goldman Sachs se confruntă cu acuzații penale în scandalul 1MDB.

Banca a negat în mod consecvent acuzațiile. Un purtător de cuvânt al Goldman Sachs a afirmat într-o declarație că acuzațiile au fost “greșit direcționate”, iar banca se va apăra viguros împotriva lor. Banca a continuat să coopereze cu toate autoritățile în investigațiile lor, a spus el.

Goldman Sachs este investigată pentru rolul său în strângerea a 6,5 ​​miliarde de dolari prin intermediul a trei oferte de obligațiuni pentru 1MDB, care fac obiectul unor investigații în cel puțin șase țări.

Departamentul de Justiție al Statelor Unite a spus că aproximativ 4,5 miliarde de dolari au fost deturnate de la 1MDB, inclusiv bani strânși cu ajutorul Goldman Sachs, de la înalți funcționari ai fondului și asociații lor, din 2009 până în 2014.

Thomas a declarat că acuzațiile au fost depuse luni împotriva Goldman Sachs, foștilor săi bancheri Tim Leissner și Roger Ng, fostului angajat al 1MDB Jasmine Loo și a finanțatorului Jho Low în legătură cu ofertele de obligațiuni.

Potrivit acestuia, documentele privind obligațiunile conțineau declarații false sau înșelătoare. El a spus că procurorii vor solicita amenzi împotriva acuzaților peste sumele presupuse a fi deturnate de 2,7 miliarde de dolari, plus 600 milioane dolari – comisioane primite de Goldman Sachs.

Malaezia ar solicita, de asemenea, condiții de închisoare de până la 10 ani pentru fiecare persoană acuzată, a afirmat el.

Scandalul 1MDB a fost un motiv major pentru înfrângerea electorală a președintelui Najib Razak în luna mai. El a fost acuzat de corupție în legătură cu scandalul și a pledat nevinovat.

BVBStiri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (20/10/2020)

Completarea ordinii de zi a AGEA convocata pentru data de 2/3 noiembrie 2020

ALRO S.A. (ALR) (20/10/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12 - 16.10.2020