Update articol:

Marea Britanie deschide o anchetă privind lobby-ul ex-premierului David Cameron în afacerea Greensill Capital

David Cameron Sursa foto: Twitter

Guvernul britanic a deschis o anchetă independentă, după ce activitățile fostului prim-ministru David Cameron în numele companiei financiare Greensill Capital, au ridicat întrebări, potrivit Reuters.

Ziarele Financial Times și Sunday Times au anunţat că David Cameron a contactat miniștrii direct pentru a face lobby în numele Greensill Capital, inclusiv trimiterea de mesaje text ministrului finanțelor Rishi Sunak și aranjarea unei întâlniri private între Greensill și secretarul pentru sănătate, Matt Hancock.

Cameron a spus că nu a încălcat nicio regulă, dar a admis că toate comunicările cu guvernul ar trebui să fie complet formale.

Trezoreria Marii Britanii a declarat că David Cameron a luat legătura cu Sunak și alți doi miniștri pentru a-i întreba dacă Greensill ar putea avea acces la schemele guvernamentale de împrumut COVID-19 la începutul pandemiei.

Purtătorul de cuvânt al premierului Boris Johnson a declarat că Johnson a înțeles „interesul semnificativ” în această chestiune și a dorit să înceapă o anchetă pentru a se asigura că guvernul este complet transparent cu privire la astfel de activități.

Ancheta va fi condusă de Nigel Boardman, partener la firma de avocați Slaughter și May, și va raporta lui Johnson până la sfârșitul lunii mai.

„Primul ministru i-a cerut dlui Boardman să efectueze o anchetă care să analizeze deciziile luate în legătură cu dezvoltarea și utilizarea finanțării lanțului de aprovizionare (și a sistemelor asociate) în guvern, în special rolul lui Lex Greensill și al Greensill Capital”, a anunţat guvernul.

Cameron a spus că nu a încălcat niciun cod de conduită sau reguli guvernamentale.

Firma britanică de servicii financiare Greensill Capital a depus dosarul pentru intrare în adminsitrare, potrivit Financial Times, citat de CNBC. Avocații Greensill au apărut în martie  în fața unei instanțe din Marea Britanie, spunând că firma  a intrat într-o „criză financiară severă” și că nu-și mai poate plăti datoriile.

 

Scandalul Greensill: Fostul premier David Cameron admite că a comis greşeli

 

Fostul premier britanic David Cameron ar fi intervenit în favoarea unui finanţist australian (presă)

 

Zero Hedge: Un alt Wirecard? Administratorul a descoperit că facturile care susțin obligațiunile emise de Greensill nu au existat niciodată

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/11/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 22 - 26 noiembrie 2021

RAIFFEISEN BANK - OBLIGATIUNI 2029 (RBRO29) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere

RAIFFEISEN BANK - OB. 2028 (RBRO28) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere

RAIFFEISEN BANK _ OB. 2026 (RBRO26) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere