Update articol:
După ce a preluat ArcelorMittal Galaţi,

Miliardarul Sanjeev Gupta a intrat în acționariatul operatorului portuar Comvex Constanța

Liberty Holdco Galați & Scopje Limited (fosta CBA Steel Limited), controlată de miliardarul Sanjeev Gupta, a ajuns la o deținere de 28,11% din operatorul portuar Comvex Constanța (CMVX), în timp ce deținerea Expert Placement (subsidiară a grupului Arcelor Mittal) a coborât la zero, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Pachetul a fost transferat de la Expert Placement la Liberty Holdco Galați & Scopje Limited, ca urmare majorării capitalului Liberty Holdco, prin aportul în natură subscris de Expert Placement, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori București.

Din  acţionariatul Comvex mai fac parte Solidmet (30,68), Nicola Ruxandra Ioana (17,58%), Drăgoi Anca Mihaela (17,58%).

Compania Comvex deţine în Portul Constanţa cel mai mare terminal pentru manipularea mărfurilor solide în vrac din bazinul Mării Negre.

Sanjeev Kumar Gupta (născut în septembrie 1971) este un om de afaceri britanic născut în India și fondatorul Liberty House Group. El este președintele executiv al Liberty House, grup cu o cifră de afaceri de aproape 15 miliarde de dolari (2018) și conduce Alianța GFG (Grupul Familiei Gupta), care are 14.000 de angajați în întreaga lume.

În octombrie, ArcelorMittal a ajuns la un acord cu Liberty House pentru vânzarea combinatelor sale de fabricare a oțelului din Cehia, România, Macedonia și Italia. Uniunea Europeană a aprobat oferta Liberty pentru achiziţia a şapte combinate siderurgice deţinute de ArcelorMittal, printre care şi fostul Sidex Galaţi.