Update articol:

Ministrul apărării britanic, Ben Wallace, spune că postul de şef al NATO ”ar fi fantastic”

Ben Wallace Ben Wallace/ Sursa foto: gov.uk

Ministrul apărării al Marii Britanii, Ben Wallace, a dezvăluit că este interesat în a-i succeda secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, al cărui post va deveni vacant în cursul acestui an, transmite joi dpa, potrivit Agerpres.

‘Am spus întotdeauna că este un post bun. Este un post care mi-ar plăcea’, a spus Wallace la Berlin pentru agenţia germană de presă.

‘Însă îmi place foarte mult şi postul pe care îl am acum. Şi anume, să fiu ministru al apărării în guvernul britanic într-o perioadă de reformă şi investiţii, la fel ca Boris Pistorius’, a declarat el, făcând referire la omologul său german.

După 30 de ani de tăieri bugetare, este ‘incitant’ că acum se dau bani pentru armată, a spus Wallace.

‘Secretar general al NATO este o slujbă fantastică, iar NATO este o parte incredibil de importantă a întregii noastre securităţi. Dar nu eu sunt cel care decide, ci toţi ceilalţi aliaţi’, a adăugat ministrul britanic.

Ultimul mandat al lui Stoltenberg în fruntea NATO a fost prelungit pentru a ajuta la asigurarea stabilităţii în alianţă în contextul invaziei ruse în Ucraina.

Mandatul actualului secretar general expiră la sfârşitul lunii septembrie, iar Stoltenberg a dezminţit relatările despre încă o posibilă prelungire.

Statele membre se pun de acord de obicei în spatele uşilor închise în legătură cu cine va fi viitorul secretar general al NATO.

Cotidianul britanic The Sun a scris că preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, fost ministru al apărării în Germania, se află de asemenea în cursă. Von der Leyen a negat însă vreo intenţie de a conduce Alianţa Nord-Atlantică.

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (26/05/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA E & O 03/04.07.2023

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2023)

Constituirea Consiliului de Administratie ca organ de conducere in urma AGA

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (26/05/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni detinut la IAMU S.A.

MedLife S.A. (M) (26/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R) aug 2022 - mar 2023