Update articol:

Moody’s reduce perspectiva întregului sistem bancar din SUA la negativ, invocând „mediul de operare în deteriorare rapidă”

dolari https://pixabay.com/

Moody’s Investors Service și-a redus, luni, perspectiva asupra întregului sistem bancar american, la negativă, de la stabilă, potrivit CNBC.

Moody’s, care face parte dintre cele trei mari agenții de rating, a declarat că face această mișcare în lumina a trei eșecuri cheie care au determinat autoritățile de reglementare să intervină duminică cu un plan dramatic de salvare pentru deponenți și alte instituții afectate de criză.

„Ne-am schimbat la negativă, de la stabilă, perspectiva asupra sistemului bancar din SUA pentru a reflecta deteriorarea rapidă a mediului de operare ca urmare retragerilor depozitelor de la Silicon Valley Bank (SVB), Silvergate Bank și Signature Bank (SNY) și eșecurile SVB și SNY”, a spus Moody’s într-un raport.

Mișcarea vine după ce, luni seara, Moody’s a plasat First Republic Bank şi alte cinci bănci regionale americane sub supraveghere pentru o posibilă retrogradare.

Decizia Moody’s vine după ce acţiunile băncilor americane s-au prăbuşit, chiar dacă Guvernul a intervenit pentru a-i salva pe deponenţii SVB şi a anunţat o nouă facilitate de creditare pentru a susţine finanţarea băncilor şi a evita o nouă panică în rândul deponenţilor.

BVB | Știri BVB