Update articol:

Muzeul de telecomunicații al ANCOM, expus la Sun Plaza, București

ancom

În perioada 10 – 23 mai 2021, muzeul de telecomunicații al ANCOM este expus la mall-ul Sun Plaza din București, ca urmare a unui parteneriat în cadrul inițiativei Pop Up Museum – Extra apropiere de muzee, un concept cultural neconvențional. Accesul este gratuit, iar mai multe informații sunt accesibile aici, se precizează într-un comunicat de presă al instituției.

Muzeul de telecomunicații

Printre exponate se numără modele ale aparatelor telefonice fixe cu disc, aparate telefonice militare folosite în al Doilea Război Mondial, precum şi modele de telefoane mobile din ofertele primilor operatori de servicii de telefonie mobilă din România. Totodată, sunt expuse și aparate radio produse în România, dar și primele radiotelefoane și telefoane portabile. Expoziția cuprinde și modele de emițătoare pirat și telefoane DECT, a căror utilizare este interzisă în România deoarece pot cauza interferențe în spectrul radio.

Muzeul de telecomunicații este o inițiativă a ANCOM, fiind lansat în anul 2011 pentru a marca atunci aniversarea a două decenii de administrare modernă a spectrului de frecvențe radio în România. După data de 23 mai 2021, exponatele din cadrul muzeului de telecomunicații vor reveni la sediul ANCOM din strada Delea Nouă nr.2, sector 3, București, unde pot fi văzute de cei interesați.

17 mai – Ziua Comunicațiilor

Pe perioada expoziţiei de la Sun Plaza, se aniversează şi Ziua Internaţională a Telecomunicaţiilor. Ziua de 17 mai a fost declarată Ziua Internaţională a Telecomunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în urmă cu 156 de ani odată cu semnarea la Paris, la 17 mai 1865, a primei Convenţii Internaţionale privind Telegrafia, ocazie cu care a fost creată Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor (UIT). România este stat membru UIT încă din 1866, iar în prezent este membru al Consiliului UIT, pentru perioada 2018 – 2022, fiind la al şaptelea mandat consecutiv în structura de conducere a organizaţiei internaţionale.

***

ANCOM este institutia care promovează interesele utilizatorilor de servicii prin promovarea concurentei și inovației pe piețele comunicatiilor electronice și serviciilor poștale, administrarea pro-competitivă a resurselor limitate (spectru radio, resurse de numerotație și resurse tehnice asociate), încurajarea investitiilor eficiente în rețele și infrastructuri și promovarea conectivitații ultra-rapide. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitați www.ancom.ro, www.portabilitate.ro si www.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați www.netograf.ro. Pentru a consulta acoperirea cu semnal mobil a localităților, drumurilor naționale și județene din România, accesați www.aisemnal.ro.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie