Update articol:

Nagy-Bege, ANRE: Următoarea perioadă de reglementare ar trebui să înceapă la 1 ianuarie 2024; există şanse reale să se amâne

Zoltan Nagy-Bege Zoltan Nagy-Bege

Următoarea perioadă de reglementare ar trebui să înceapă la 1 ianuarie 2024 pentru pentru încă 4 ani, dar există şanse reale ca această perioadă de reglementare să se amâne cu un an, a declarat Zoltán Nagy-Bege, director general al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Direcţia generală pentru surse regenerabile, cogenerare şi energie termică, potrivit Agerpres.

“Următoarea perioadă de reglementare ar trebui să înceapă la 1 ianuarie 2024 pentru încă 4 ani. Anul acesta se termină perioada a 4-a de reglementare şi în mod normal, uite, suntem la mijlocul anului, în această perioadă ar fi trebuit să se discute principiile noii metodologii pentru această perioadă de reglementare între operatorii de reţele, respectiv Autoritate. Nu cred că este o o surpriză pentru nimeni că suntem într-o anumită întârziere şi cred că există şanse reale ca această perioadă de reglementare să se amâne cu un an. Va fi decizia conducerii ANRE dacă îşi asumă să intre de la 1 ianuarie 2024 în această perioadă de reglementare, dacă reuşesc să stabilească principiile care vor sta la baza acestei perioade şi mecanismele şi concret metodologia, dar miza este una foarte, foarte mare, pentru că, cum am spus, pe lângă aceste investiţii care trebuie făcute în reţele, investiţii care vor fi recunoscute în baza acestor metodologii, acestor principii, trebuie să recunoaştem că mai ales la nivelul distribuţiilor, trebuie să se schimbe foarte, foarte mult rolul lor, rolul distribuitorilor de de energie electrică”, a declarat Zoltán Nagy-Bege, la ediţia a II-a a Solar Energy Bucharest Summit.

El a spus că aceştia “uşor-uşor vor trebui să îşi asume şi rolul de operatori de sistem local”.

AGERPRES este partener media al Ediţiei a II-a a Solar Energy Bucharest Summit, eveniment organizat de agenţia Creative Communication, în parteneriat cu PATRES, Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România.