Update articol:

Nepi Rockcastle a început procedurile de arbitraj pentru vânzarea portofoliului de spaţii de birouri din România

Fondul de investiţii sud-african NEPI Rockcastle a anunţat luni că a demarat procedurile de arbitraj cu AFI Europe privind vânzarea portofoliului său de spaţii de birouri din România, informează un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Arbitrajul vizează solicitarea vânzătorului adresată cumpărătorului pentru ca acesta să achite garanţia contractuală, însă cumpărătorul contestă valabilitatea cererii.

De asemenea, Nepi Rockcastle şi AFI Europe au semnat şi un memorandum de înţelegere, pe baza căruia “în anumite condiţii, părţile ar putea termina procedura de arbitraj şi ar putea încheia un nou acord obligatoriu cu privire la vânzare”, informează fondul de investiţii sud-african.

La finele anului trecut, AFI Europe a anunţat că a semnat un acord pentru a achiziţiona portofoliul de birouri al NEPI-Rockcastle, o tranzacţie de 290 milioane de euro. Portofoliul achiziţionat este format din patru proiecte de birouri Clasa A, cu un total de 8 clădiri de birouri situate în Bucureşti şi Timişoara, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 118.500 metri pătraţi.

Însă în luna mai a acestui an, Nepi Rockcastle a informat că vânzarea portofoliului său de spaţii de birouri din Romania nu a putut fi încheiată deoarece AFI Europe nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale care îi reveneau.

Nepi Rockcastle este principalul grup de investiţii şi dezvoltare imobiliară din Europa Centrală şi de Est. Grupul deţine un portofoliu de proprietăţi excepţionale, având o poziţie dominantă în România, Polonia şi Slovacia şi o prezenţă puternică în Croaţia, Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Serbia şi Lituania.

Din portofoliul NEPI Rockcastle fac parte: Mega Mall, Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Center, Iris Titan Shopping Center, Shopping City Timişoara, City Park Mall din Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Shopping City Galaţi, Shopping City Târgu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, Shopping City Piatra Neamţ, Shopping City Satu Mare, Shopping City Deva, Shopping City Râmnicu Vâlcea şi Shopping City Buzău.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (21/10/2020)

Decizii CA din data de 20 octombrie 2020

ARMATURA S.A. (ARM) (21/10/2020)

Convocare AGEA din 04.12.2020

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (21/10/2020)

Semnarea unui contract semnificativ - Equatorial Gaming

PROMATERIS S.A. (PPL) (21/10/2020)

Inregistrare membrii Consiliului de Administratie

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (21/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 22 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24