Update articol:

Nicuşor Dan: În martie începem efectiv proiectarea PUG; suntem în etapa în care colectăm date de la instituţii

Nicuşor Dan Nicuşor Dan/ Sursa foto: Facebook

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că în luna martie va începe efectiv activitatea de proiectare a Planului Urbanistic General (PUG), la momentul actual fiind colectate datele necesare.

“La acest moment, suntem în etapa în care colectăm date la zi de la instituţii (primării de sector, ministere, INS, furnizori şi agenţi de apă, gaze, telecomunicaţii, etc.), iar în luna martie vom începe efectiv activitatea de proiectare a PUG-ului”, a scris edilul, sâmbătă, pe Facebook.

El a precizat că a avut o întâlnire cu un urbanist spaniol, Leopoldo Arnaiz, care are “o experienţă extraordinară internaţională în dezvoltarea zonelor metropolitane, precum cea a Madridului”.

“De altfel, Madridul este cunoscut pentru strategia de dezvoltare urbană corectă pe care a aplicat-o şi din care ne putem inspira. Sunt convins că know-how-ul domnului Arnaiz va fi extrem de util în conceperea PUG-ului, astfel încât la final să avem un instrument interactiv, util şi prietenos pentru cetăţeni şi pentru mediul de afaceri”, a adăugat Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, firma de arhitectură a lui Leopoldo Arnaiz face parte din consorţiul internaţional condus de Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu”, care realizează PUG Bucureşti.

Primarul general, Nicuşor Dan, anunţa, pe 13 ianuarie, că Planul Urbanistic General al Capitalei a intrat “în linie dreaptă” şi că a plasat prima notă de comandă care prevede colectarea datelor existente şi actualizarea lor.

Edilul general preciza că actualizarea este necesară, deoarece ani de zile contractul cu Universitatea de Arhitectură “Ion Mincu” a fost blocat.

Primăria Capitalei a alocat pentru anul acesta 27 de milioane de lei pentru revizuirea Planului Urbanistic General, potrivit Agerpres.

BVB | Știri BVB