Update articol:

OMS spune că persoanele nevaccinate „mor inutil” din cauza Covid

coronavirus
  • Aproximativ 56 de țări nu au îndeplinit obiectivul OMS de a imuniza 10% din populațiile lor împotriva virusului până la sfârșitul lunii septembrie.

  • În Africa, doar 15 din cele 54 de națiuni ale continentului au vaccinat 10% sau mai mult din populația lor.

 

Oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au declarat marți că cei nevaccinați „mor inutil” din cauza Covid-19, considerând inegalitățile globale în ceea ce priveşte vaccinurile drept unul dintre principalele obstacole în calea imunizării mai multor persoane împotriva virusului, potrivit CNBC.

Aproximativ 56 de țări nu au îndeplinit obiectivul OMS de a imuniza 10% din populațiile lor împotriva virusului până la sfârșitul lunii septembrie, au declarat oficialii într-un Q&A transmis în direct pe canalele de socializare ale organizației. Creșterea accesului la vaccinuri ar contribui la reducerea deceselor și spitalizărilor Covid pe măsură ce lumea se apropie de 5 milioane de decese pin cauza coronavirus, a declarat Maria Van Kerkhove, conducătorul tehnic al OMS pentru Covid-19.

„A nu atinge această țintă este sfâșietor, este mai mult decât atât, este mai mult decât frustrant”, a spus ea. „Este dincolo de cuvinte, trebuie să spun, pentru că dacă am fi folosit altfel cele peste 6 miliarde de vaccinuri administrate deja, am fi într-o situație foarte, foarte diferită chiar acum.

Ea a spus că datele privind vaccinurile Covid arată foarte clar că sunt sigure și eficiente în prevenirea spitalizărilor și deceselor.

„Trebuie doar să fie accesibile” pentru mai mulți oameni, a spus ea.

Comentariile lui Van Kerkhove vin în urma declaraţiilor oficialităților din domeniul sănătății din SUA care au spus că aproape toate decesele Covid înregistrate la nivel național au fost printre pacienții nevaccinați. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au raportat pe 10 septembrie că persoanele nevaccinate sunt de 11 ori mai susceptibile să moară din cauza Covid, de zece ori mai probabil să necesite spitalizare pentru simptomele lor și de aproximativ 4,5 ori mai susceptibile de a contracta virusul în general.

Dar cu vaccinările care nu se fac în națiunile mai sărace și în spitalele care se luptă să țină pasul cu varianta Delta mult mai transmisibilă, Van Kerkhove a spus că vaccinurile ar trebui să fie prioritare pentru cei mai vulnerabili și a solicitat utilizarea în continuare a măștilor și distanțarea socială împotriva focarelor Covid.

OMS se opune distribuirii dozelor de rapel Covid, îndemnând țările mai bogate să-și distribuie proviziile către țările în curs de dezvoltare în speranța de a imuniza cel puțin 40% din fiecare țară până la sfârșitul anului. Disparitățile de distribuție sunt evidente în special în Africa, unde organizația a raportat pe 30 septembrie că doar 15 din cele 54 de națiuni ale continentului au vaccinat 10% sau mai mult din populația lor.

 

 

 

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (15/10/2021)

Convocare AGEA pentru data de 8 decembrie 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (15/10/2021)

Act aditional la contract de credit

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)