Update articol:

OMV Petrom: “Susţinem ferm accesul României la Schengen şi avem acelaşi punct de vedere în privinţa Bulgariei”

Susţinem ferm accesul României la Schengen şi avem acelaşi punct de vedere în privinţa Bulgariei, ne-au transmis reprezentanţii OMV Petrom, la solicitarea Financial Intelligence să ne ofere poziția  OMV Petrom cu privire la evenimentele întâmplate în ultimele 24 de ore, respectiv votul Austriei împotriva intrării României în Schengen.

Oficialii OMV Petrom au spus: “Suntem un punct de sprijin pentru economia românească, pentru securitatea energetică a ţării şi un partener pentru cele mai relevante cauze sociale.

Nu este rolul nostru să comentăm decizii politice. Cu toate acestea, votul pentru Schengen are un impact asupra noastră, având în vedere că deținem operațiuni atât în România, cât și în Bulgaria. Am crezut întotdeauna că dreptul la liberă circulație în zona Schengen este un atu puternic al UE, prin urmare susţinem ferm accesul României la Schengen. Avem acelaşi punct de vedere în privinţa Bulgariei. Ne exprimăm speranţa că decidenţii vor ajunge la o soluţie cât mai curând”.

Răzvan Nicolescu, Președintele Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice şi fost ministru al Energiei, a cerut în această dimineaţă tuturor marilor companii ce au capital austriac din România să își prezinte public poziția față de aderarea la spațiul Schengen a României, să își informeze salariații și partenerii de afaceri despre poziția lor. “Tăcerea înseamnă complicitate directă cu cei care au luat ostatice valorile europene. Trebuie să aleagă dacă susţin UE și valorile europene sau susțin doi bandiți politici (cancelarul și ministrul de interne austriac)”, a spus Nicolescu.

Oficialii OMV Petrom nu ne-au răspuns la întrebarea dacă OMV Petrom a fost supusă presiunilor  sau dacă a fost “maltrată” în România. Băncile austriece au transmis în clar că nu au fost supuse presiunilor autorităţilor din România. 

Acum câteva zile, cancelarul austriac Karl Nehammer a spus că a primit informații de la directorii companiilor austriece din România că au fost supuși presiunilor şi că firmele austriece sunt „maltratate” în România.  Oficialul austriac a precizat că are dovezi pe care le va înainta și Comisiei Europene.

După ședința liderilor PPE, europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat, la Digi24, că Nehammer a amenințat că va prezenta „dovezile” unor presupuse „presiuni” Comisiei Europene și președintei Ursula von der Leyen: „A spus că firme austriece care sunt în România, în ultimul an de zile, au suferit presiuni uriașe pentru a facilita un anumit vot. E absurd. Nimeni nu a făcut vreodată astfel de presiuni. A vorbit de presiuni pe parcursul anului 2022. A fost extrem de clar și de precis. Când l-am întrebat, a spus: «O să ofer dovezi autorităților statului dvs. pentru că au venit la mine directori de companii care se plâng de presiuni». (…) E inacceptabil să spui așa ceva. E incredibilă argumentația. Statul român nu face presiuni. Vreau să văd un singur CEO care se plânge de rele tratamente”.

Răzvan Nicolescu: Cer tuturor marilor companii cu capital austriac din România să își prezinte public poziția față de aderarea la spațiul Schengen a României; Tăcerea înseamnă complicitate directă cu cei care au luat ostatice valorile europene

 

Cancelarul austriac Karl Nehammer, în ședința PPE: Firmele austriece sunt „maltratate” în România. Voi prezenta Comisiei Europene „dovezile”

 

Raiffeisen Bank confirmă fără echivoc declarația facută de BCR: Nu s-au făcut presiuni din partea autorităților nici asupra noastră

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (31/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - S2 2022

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (31/01/2023)

Incetarea temporara unei parti substantiale a activitatii societatii

Sphera Franchise Group (SFG) (31/01/2023)

Raport auditor S2 2022 - art. 108 Legea 24/2017 (R)

TERAPLAST SA (TRP) (31/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) - S2 2022

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (31/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022